Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για την 9χρονη και τον παππού της στον Έβρο


Εξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί ένας 55χρονος από το Αφγανιστάν και η 9χρονη εγγονή του οι οποίοι αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα -μαζί με άλλους εννέα παράνομους μετανάστες-, η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου.
Αντίθετα, ένα αγοράκι ηλικίας τριών ετών σώθηκε και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του παράνομος μετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο μετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό επιζώντων με τη χρήση πλωτών μέσων αλλά και ομάδων που ερευνούσαν τις όχθες του Έβρου. Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του Έβρου ακόμη επτά παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του μικρού αγοριού.
Από τους διασωθέντες πέντε είναι από το Αφγανιστάν, τρεις από την Γκάνα και ένας από την Νιγηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας 24 μετανάστες έχασαν την ζωή τους το 2011 προσπαθώντας να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ποταμό Έβρο ενώ το 2010 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο συγκεκριμένο σημείο 51 άτομα.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa