Συρία: 9 στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με λιποτάκτες

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με λιποτάκτες του στρατού στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, στην κεντρική Συρία, όπως ανακοίνωσε το συριακό 


Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. ”Τέσσερις αξιωματικοί και πέντε στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σήμερα από τους λιποτάκτες στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά σε ένα οδόφραγμα του στρατού στη Μάαρετ αλ Νούμαν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμντέλ Ραχμάν.  Στις συγκρούσεις σκοτώθηκε επίσης και ένας λιποτάκτης, πρόσθεσε.

Η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο περισσότερων από 5.400 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Πολλοί στρατιώτες έχουν αυτομολήσει από τον στρατό και έχουν συνταχθεί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στις τάξεις του 40.000 άνδρες.
Στο μεταξύ η ακτιβίστρια Σούχεϊρ αλ Ατάσι, πρόσωπο κλειδί της αντιπολίτευσης της Συρίας, έφυγε από τη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediapart.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa