Tο φαγητό του μέλλοντος......TA ENTOMA!!!



Κι όμως! Όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται, η κατανάλωση εντόμων αποτελεί το φαγητό του μέλλοντος! Θεωρείται εναλλακτική κουζίνα που συνεχώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις του κοινού. Μάλιστα αποτελεί μια πηγή οικονομικής λύτρωσης, σε εποχές τόσο δύσκολες! Επιπλέον έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό και απαιτείται λιγότερη ενέργεια παραγωγής τους σε σύγκριση με το αγελαδινό κρέας.



"Τα αγόρια μου λατρεύουν να τρώνε γρύλους. Είναι το αγαπημένο τους φαγητό", είχε αποκαλύψει η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της, εξηγώντας ότι τα παιδιά γεύτηκαν τη λιχουδιά κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της οικογένειας στην Καμπότζη.

"Όταν τους έδωσα να φάνε έντομα για πρώτη φορά δεν τους είπα τι είναι για να μην τρομάξουν. Τους το αγόρασα και το έφαγαν σαν πατατάκια. Τρελάθηκαν και ήθελαν να τρώνε συνέχεια. Κάποια στιγμή μάλιστα χρειάστηκε να απαγορεύσω το μασούλημα των γρύλων γιατί φοβήθηκα ότι θα έκαναν εμετό. Τους έτρωγαν με μανία όλη τη μέρα", αποκάλυψε στη συνέχεια η Αντζελίνα.

Αρκετές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει γεύματα που περιλαμβάνουν αντί για τους συνηθισμένους μεζέδες, κάμπιες και κοριούς.

    * Αυστραλοί ξαμολιούνται στην ύπαιθρο αναζητώντας μεζέδες για τα οικιακά σκεύη. Τηγανιτές προνύμφες κολεόπτερων δίνουν μια απολαυστική γεύση: επιδερμίδα τραγανή, σάρκα κρεμώδης και αφράτη. Εάν κάποιος επιδείξει θάρρος και δοκιμάσει, θα έχει την αίσθηση πως πρόκειται για μια ομελέτα με μανιτάρια.


  • Στην Ωκεανία στα ράφια κάθε σούπερ μάρκετ που σέβεται τους καταναλωτές, βρίσκονται οι ασυνήθιστοι κατεργασμένοι φίλοι της φύσης. Διαθέτεις ελάχιστο χρόνο για να φας; Βράσε noodles με φύκια και κουνούπια. Σε πέντε λεπτά θα έχεις στο τραπέζι σου ένα χορταστικό και οικονομικό πιάτο. 

  • Στην Κίνα και την Ιαπωνία λίγη σόγια, ζάχαρη και ακρίδεςαρκούν για να κόψουν την λιγούρα! Βαζάκια με νύμφες μεταξοσκώληκωνμέλισσεςκάμπιες υπάρχουν σε κάθε ντουλάπι. Γιουβέτσι με σκορπιούς , λιβελούλες με ρύζι,σουπίτσα με σφήγκες και καρότα διακοσμούν το μεσημεριανό τραπέζι. Εργαζόμενοι ανυπομονούν να φθάσουν στο σπίτι για να φάνε σπιτικό φαγητό. Τι καλύτερο λοιπόν από μια κολεοπτερόπιτα και κάμπιες λεμονάτες!

  • Στη Νότια Αφρική, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία, στοΜεξικό, στην Ινδία οι ντόπιοι ανακατεύουν το λάδι καρύδας με ψιλοκομμένη παπάγια, κρεμμύδι, μέλισσες και παρουσιάζουν στους Ευρωπαίους πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις. Σκόρδο, λίγο ρούμι ή τεκίλα με σκουλήκιαγρύλοι με κρέμα μένταςκαλαμπόκι με τζιτζίκια και λιωμένο τυρί σερβίρονται σε κάθε εστιατόριο. Τα μαχαιροπίρουνα αναστενάζουν, όπως ακριβώς και τα στομάχια των θανόντων!




Τι θα λέγατε λοιπόν για λαχταριστούς τσιγαριστούς γρύλλους με πικάντικη σαλτσούλαβρωμούσες γιαχνί,κατσαρίδες γιαχνί,κρεμμυδοφάγους με χαλούμι και κάρυ σε ένα κυριακάτικο λουκούλλειο γεύμα ;


Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας... Καλή σας όρεξη!


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa