Σημαντικές διακρίσεις για τον Παναθηναϊκό

Σημαντικές διακρίσεις για τον ΠαναθηναϊκόΟ Παναθηναϊκός και ο αρχηγός του Δημήτρης ...Διαμαντίδης είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τα βραβεία που ετησίως δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.
Η ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού μας έχει συνηθίσει σε αυτή την τιμή, αφού τα προηγούμενα χρόνια πολλάκις έχει αποσπάσει τις προτιμήσεις των συναδέλφων στην σχετική ψηφοφορία. Βεβαίως αυτή η επισήμανση αφορά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ο πληρέστερος μπασκετμπολίστας της Ευρώπης. Για τον Παναθηναϊκό έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τα πάντα.
Όλοι οι παρατηρητές του αθλήματος, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ότι το τριφύλλι είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια. Τα επιτευγματά του είναι πολλά και σημαντικά, οπότε έχουν δίκαιο όσοι δηλώνουν μετά βεβαιότητος ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με την πλήρη έννοια της λέξεως, σε αγωνιστικό, αλλά και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η ατμοσφαιρα στα αποδυτήρια είναι μοναδική, αλλά και οι διαπροσωπικές σχέσεις των παικτών βασίζονται σε μια συγκεκριμένη ιεραρχία, στην οποία ο σεβασμός και η εκτίμηση παίζουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Συνεπώς δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη και η φετινή διάκριση για τον Παναθηναϊκό, που αποτελει πλέον πρότυπο ομάδος στην λειτουργία του εντός και εκτός γηπέδου. Είναι λογικό και μάλλον αναμενόμενο μέσα από αυτή την διαδικασία να ξεχωρίζουν κάποιοι αθλητές. Οπότε δικαίως ο Δημήτρης Διαμαντίδης προτάθηκε από τα μέλη του ΠΣΑΤ στους τρείς υποψηφίους για την ανάδειξη του αθλητή της χρονιάς. Δεν ξέρω αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κερδίσει αυτή την τιμητική διάκριση. Αν συμβεί, να είστε σίγουροι πώς θα την αφιερώσει στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πώς χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα ήταν ούτε κάν υποψήφιος. Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού διέπεται από αρχές και ανθρώπινες αξίες.
Για αυτό ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και όλοι μιλούν με κολακευτικά σχόλια για το επιπέδο της. Τέτοιες ομάδες σπανίζουν σε ολοκληρό τον κόσμο και αποτελούν σημείο αναφοράς από τους φιλάθλους και από τους ανθρώπους του μπάσκετ.

sportaction.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa