Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους μετά το θανατό του

Ένας 23χρονος χάρισε ζωή με το θάνατό του σε πέντε ασθενείς.

Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους μετά το θανατό του Ο νεαρός δότης κατέληξε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά από τροχαίο δυστύχημα. Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», όπου είχε διακομιστεί ο 23χρονος, αμέσως μετά το δυστύχημα.


 Η διαδικασία άρχισε το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μόλις πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του νεαρού άνδρα και ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.). Τη δύσκολη εκείνη ώρα, η οικογένεια του εκλιπόντος, υποστηριζόμενη από τους γιατρούς της μονάδας, βρήκε το ψυχικό σθένος να δωρίσει τα όργανά του προς μεταμόσχευση.


 Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν ως εξής: - Το ήπαρ, σε άνδρα 49 ετών, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. - Ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε γυναίκα 31 ετών, η οποία υποβαλλόταν 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση. - Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό, σε άνδρα 63 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση. - Οι κερατοειδείς, μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ,

 για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης. Ευχαριστίες και συλλυπητήρια απευθύνει ο Ε.Ο.Μ. στην οικογένεια του εκλιπόντος για τη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή πράξη της, με την ευχή η δωρεά αυτή να απαλύνει σύντομα τον πόνο τους.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa