Το πιο σουρεάλ κτίριο που έχεις δει ποτέ


Είναι πραγματικά περίεργη η εικόνα ενός «δάσους», το οποίο αιωρείται πάνω από τον ορίζοντα και κάθεται πάνω σε μία «μπλε λάμψη» από δοκούς αψηφώντας τη βαρύτητα. Πρόκειται για τον «Πύργο της Ταϊβάν», ένα τεράστιο οικοδόμημα από ατσάλι, που σύντομα θα γίνει το πιο σουρεαλιστικό κομμάτι εφαρμοσμένης μηχανικής που έχετε δει.




Οι μακέτες που βλέπετε σας δίνουν μία ιδέα του πόσο παράξενο αλλά και υπέροχο μπορεί να γίνει αυτό το κτίριο, που θα είναι τόσο ψηλό όσο ο Πύργος του Άιφελ και φιλοδοξεί να αποτελέσει για την Ταϊβάν ό,τι και το διάσημο κτίριο για το Παρίσι. Έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Sou Fujimoto, με βάση το Τόκιο, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Ταϊβάν. Ο ίδιος πιστεύει ότι, με τη σχεδίαση αυτή, θα προβάλλει ένα μοντέλο «πράσινης αρχιτεκτονικής» που θα ήθελε να ακολουθηθεί από τις επόμενες γενιές. Για το λόγο αυτό, στο κτίριο θα αξιοποιηθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνικές σχεδιασμού που περιλαμβάνουν μία πράσινη στέγη, συλλογή των ομβρίων υδάτων, ηλιακά πάνελ, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και άλλα «πράσινα» στοιχεία. 

Ο «Πύργος της Ταϊβάν» θα είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ατσάλι, ενώ η σχεδίασή του έχει εμπνευστεί από το ταϊβανέζικο δέντρο Banyan. Το πλαίσιο του δημιουργεί έναν ημιυπαίθριο χώρο καθώς περιβάλλει το κτίριο, ενώ το roof-garden του, που βρίσκεται σε ύψος 300 μέτρων, αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ομορφιά της φύσης της περιοχής. Στην ουσία μοιάζει σαν κάποιος να έκοψε ένα κομμάτι από το έδαφος και να το «ανέβασε» ψηλά στον αέρα. Υπέροχο… 


http://www.xodrobizeli.gr/2011/12/blog-post_08.html#.TuEVxNX4In8
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa