Ανοίξτε τις αγγάλες σας!Τη Δευτέρα έρχονται οι εκπρόσωποι της Τροϊκας



Με βαριά ατζέντα και τους χαρτοφύλακές τους γεμάτους
 έρχονται τη Δευτέρα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας , καθώς ξεκινούν οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος προσαρμογής που θα τη συνοδεύει.


Οι συζητήσεις , αναμένεται να αρχίσουν στο θετικό για την Ελλάδα κλίμα που δημιούργησε η προσήλωση των Ευρωπαίων ηγετών στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, όπως έγινε φανερό στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.


Σημειώνεται ότι οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το δεύτερο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν του Τροϊκανούς και την ελληνική πλευρά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά. Η γνωστή τριάδα των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, έχει ήδη κλεισμένες συναντήσεις, το πρωί της Δευτέρας, με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί η μείωση του μη μισθολογικού κόστους , δηλαδή των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλονται υπέρ του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και η ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τους κοινωνικούς εταίρους.


Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι θα ζητηθεί η άρση των όρων που ισχύουν για ένταξη μίας εταιρείας στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως η δέσμευση που ισχύει σήμερα για τη μη διενέργεια απολύσεων .


Σε ό,τι αφορά την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. , πληροφορίες θέλουν τους Τροϊκανούς να ζητούν να ακυρωθούν οι αυξήσεις που προβλέπονται στους κατώτατους μισθούς ( 1,5% 1/7/2011 και 1,7% την 1/7/2012) , έτσι ώστε οι αποδοχές να παραμείνουν στα επίπεδα του 2009.
Η συζήτηση εκτιμάται ότι οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το κατά πόσο έχουν προχωρήσει στη χώρα μας.
parapolitika

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa