"Έγιναν παράξενα πράγματα στο Ντόρτμουντ"


Στο «Καραϊσκάκης» βρέθηκε προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο  Κλαούντιο Ποτέσκι, που παρακολούθησε το ματς με την Αρσεναλ, παρέα με το φίλο του Τζιαν Πάολο Μοντάλι, στη σουίτα 310, δίπλα από την προεδρική.Οπαδός της Ίντερ, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «παράξενο» τον τρόπο που γύρισε η Μαρσειγ το ματς στο Ντόρτμουντ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε για το "Καραϊσκάκης", αλλά και το άλλο ματς του ομίλου.
Ο Κλαούντιο Ποτέσκι μας είπε: "ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός. Πραγματικά δεν περίμενα ότι μπορεί να παίξει τόσο καλό ποδόσφαιρο μια ελληνική ομάδα. Έμεινα έκπληκτος, τόσο από την ομάδα, όσο και από το φίλαθλο κοινό. Τραγουδούσαν επί ενενήντα λεπτά,  δεν πέταξαν το παραμικρό, δεν ενόχλησαν τους οπαδούς της Άρσεναλ, παρά την πίκρα τους στο τέλος και γενικά έζησα ένα ευρωπαϊκό ματς. Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός του ήταν αξιοθαύμαστος, παρότι άκουγα διάφορα αρνητικά για τους έλληνες φιλάθλους. Είδα στο γήπεδο πολλές γυναίκες και παιδιά και το χάρηκα".

Για την πίκρα του αποκλεισμού πρόσθεσε: "ειλικρινά αισθάνθηκα άσχημα. Έβλεπα τον κόσμο να είναι χαρούμενος και ξαφνικά λυπημένος. Είναι πολύ παράξενος ο τρόπος που γύρισε το ματς στο Ντόρτμουντ, αλλά και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που τελείωσε το ματς, πολύ αργότερα από αυτό του Πειραιά. Η ΟΥΕΦΑ είναι πολύ προσεκτική σε αυτά τα θέματα και μου προκάλεσε απορία το γεγονός".

 

Ο Κλαούντιο Ποτέσκι  ηγείται της κυβέρνησης του Σαν Μαρίνο 24 χρόνια και τονίζει: "η κρίση δεν έχει χτυπήσει το κράτος μας, παρότι έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.  Διαθέτουμε  σταθερή οικονομία και προσφέρουμε τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες . Το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και σύμβουλος μας στην Ελλάδα είναι ο Στέφανος Μπαλαφούτης. Είμαστε η πιο παλιά δημοκρατία , από το 400 μχ, με  μόλις 33.000 κατοίκους".

Ο Κλαούντιο Ποτέσκι συναντήθηκε στην Ελλάδα, με τον υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον  πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον Αμερικάνο πρέσβη και πολλούς επιχειρηματίες. Συμφώνησε μάλιστα με τον Παύλο Γερουλάνο, να σταλούν αντίγραφα από τον Παρθενώνα σε μόνιμη έκθεση στο Σαν Μαρίνο, ενώ θα διοργανωθούν ελληνικές μουσικές βραδιές με ελληνικά εδέσματα. 
Πηγη sports24
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa