ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Στηρίζω απόλυτα αλλαγές, ναι σε ανασχηματισμό»!

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, ο πρόεδρος του κινήματος Γ. Παπανδρέου, στην κατ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τόνισε ότι «τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση».


Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε το «πράσινο φως» στον κ. Παπαδήμο να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, αν βεβαίως ο πρωθυπουργός το θεωρεί σκόπιμο.


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συνομίλησε με τον κ. Παπανδρέου επί μιάμιση ώρα στην Βουλή, στη συνάντησή τους που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.


Στη δήλωση του κ. Μπεγλίτη αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για την θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».


Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι καθορίζεται με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα του για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το κύριο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκτιμά, όπως αναφέρεται επιπλέον και στην δήλωση του κ. Μπεγλίτη, ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει -με την ευρύτερη συναίνεση πολιτικών δυνάμεων- μια σειρά σημαντικές αποφάσεις «για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα την λειτουργία του πολιτικού συστήματος».


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται «ανοιχτό» στο να συζητήσει μια σειρά τέτοια ζητήματα και στελέχη του Κινήματος φέρουν ως παράδειγμα μιας συναινετικής μεταρρύθμιση την πρόνοια του εκλογικού νόμου για κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.


Επίσης, στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι οι κκ. Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν τις εξελίξεις στην ΕΕ υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της στην ευρωζώνη «που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο».


Πηγή: now24.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa