«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μαζική είναι η απόρριψη των τελευταίων επιλογών του πρώην πρωθυπουργού από την κοινή γνώμη, δείχνουν τα στοιχεία της GPO. Ο νυν υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες απορρίπτουν μαζικά (80,3%) την επιλογή...
του πρώην πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και συνολικά την εικόνα που παρουσίασε η πρωθυπουργία την τελευταία διετία (83,5%).
Αντίθετα, επικροτούν σε αντίστοιχα ποσοστά (83,7%) την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση αυτή υπέρ μίας διάδοχης κατάστασης, που ήταν τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος.
Τέλος, παίρνουν σαφώς θέση υπέρ μίας διάδοχης κατάστασης και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το 76,3% εκτιμά ότι το κόμμα θα πρέπει να κατέβει στις επόμενες εκλογές με νέα ηγεσία.
Ακόμη και αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, το ποσοστό αυτό φτάνει το 62,5%, αν και ένα 29,8% διατηρεί την εμπιστοσύνη του στον νυν αρχηγό του κόμματος.
Οσον αφορά μία πιθανή διάδοχη κατάσταση, οι ερωτηθέντες που απάντησαν ποιον θα ήθελαν ως επόμενο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο (23,1%), τον Ανδρέα Λοβέρδο (17,7%) και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (8%).
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα επιλέγουν Ευάγγελο Βενιζέλο σε ποσοστό 34,5%, Ανδρέα Λοβέρδο με 20% και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 10,2%.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa