«Καταρρέουν» τα ξενοδοχεία στο κέντρο των Αθηνών



Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία των Αθηνών, αφού κατά το Νοέμβριο, τα περισσότερα δωμάτια ήταν άδεια. Συγκριτικά με πέρυσι, τα καταλύματα της πρωτεύουσας παρουσίασαν μείωση στην μέση πληρότητά τους σε ποσοστό που αγγίζει το 24%.

Πιο αναλυτικά, τα πεντάστερα ξενοδοχεία παρουσίασαν μείωση κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και τα τετράστερα εμφάνισαν πτώση στις κρατήσεις τους κατά 10%. Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται τα καταλύματα τριών και δύο αστέρων, αφού η πληρότητα των δωματίων τους ήταν αισθητά μειωμένη κατά 35% συγκριτικά με το 2010.

Δυσοίωνη προδιαγράφεται και η εξέλιξη των κρατήσεων για τις ημέρες των εορτών, αφού τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των Αθηνών κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πολλαπλά «λουκέτα»
Την ίδια στιγμή λουκέτο έχουν βάλει τον τελευταίο χρόνο 18 ξενοδοχεία της Αθήνας τόσο εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, όσο και εξαιτίας της συνεχούς υποβάθμισης και γκετοποίησης του κέντρου, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσάκιρης, εξέφρασε την ανησυχία του πως η παρούσα κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας θα οδηγήσει και άλλα ξενοδοχεία να σταματήσουν τη λειτουργία τους. 
real.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa