ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο. Η κυβέρνηση Παπαδήμου να μείνει όσο χρειάζεται" - Δείτε τα βίντεο!

Κριτική στο έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι έπρεπε να αποφευχθεί το μνημόνιο καθώς από εκείνη τη στιγμή «δεν έγιναν σωστές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ήταν λάθος να αφήνουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες να συκοφαντούνται διεθνώς κάθε μέρα».









Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου ωστόσο δικαιολόγησε τη στάση του τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι σήμερα ζουν σκληρά, είναι σκληρή η πραγματικότητα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν 4 εκατομμύρια Έλληνες στην φτώχεια και τα υπόλοιπα 7 εκατομμύρια είναι μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας, ότι καταρρέουμε».


Σχολιάζοντας το ζήτημα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι μοναδικός τους αντίπαλος είναι το πελατειακό σύστημα ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιθυμεί την αρχηγία του κόμματος μετά τον Κώστα Σημίτη: «Ουδέποτε ζήτησα να πάρω το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Σημίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν η πιο ώριμη λύση εκείνη την εποχή».


Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται για να κλείσει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου». Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ταύτισε τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους με την οικονομική σταθερότητα της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».


Πηγή: NewsBeast.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa