ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: Μία "όαση" από ατσάλι στην καρδιά της Ταϊβάν!


Η πόλη της Ταϊβάν αναμένεται να φιλοξενήσει προσεχώς το πιο πρωτοποριακό και μάλλον σουρεαλιστικό κτίριο που έχει οικοδομηθεί ποτέ. Τα ύψους 304 μέτρων δοκάρια από χάλυβα και η "πράσινη" κορυφή του φιλοδοξούν να ενσωματώσουν το πνεύμα του 21ου αιώνα στο νησί της Ανατολικής Ασίας.

Το πρωτότυπο τριγωνικό δημιούργημα του Sou Fujimoto κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού κτιρίων και η έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης πρόκειται να γίνει το 20017 στην πόλη Taichung της Ταϊβάν.
 
Ο ξεχωριστός αυτός ουρανοξύστης θα συντίθεται από δύο βασικά μέρη. Το πρώτο θα αποτελεί ο σκελετός από ατσάλι. Αυτός μέσα από ένα λαβύρινθο από δοκάρια θα δημιουργεί ένα περίτεχνο ημι-υπαίθριο χώρο.
 
Παράλληλα, το δεύτερο κύριο κομμάτι θα είναι εκείνο του "roof garden", το οποίο έχει σκοπό να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι επιπλέει στον ουρανό. Η έμπνευση γι αυτή την σύνθεση προέκυψε από το δέντρο Banyan που φύεται στην Ταϊβάν.
 
Ο Sou Fujimoto χαρακτηρίζει το έργο του "όαση", η οποία θα χρησιμοποιεί συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την λειτουργία του. Την ίδια ώρα, εγκαταστάσεις συγκομιδής όμβριων υδάτων και ηλιακοί συλλέκτες θα τροφοδοτούν το κτίριο με ζεστό νερό.



Πηγή: News247.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa