Τεράστιες ζημιές από τις κλοπές μετασχηματιστών


«Πλιάτσικο» σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Βέροια και στη Νάουσα, από αγνώστους, που επί πέντε μήνες ρήμαζαν δεκάδες μετασχηματιστές... διαπίστωσε η επιχείρηση και το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τον Αύγουστο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου οι άγνωστοι δράστες έχουν προκαλέσει φθορές και έχουν αφαιρέσει υλικά από 37 μετασχηματιστές από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΕΗ εκτιμά την αξία των κλοπών και των φθορών στο ποσό των 156.000 ευρώ. Η Ασφάλεια Βέροιας και Νάουσας ερευνά την υπόθεση.Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη συνολικά πέντε Βουλγάρων για κλοπές μετάλλων.

Οι τέσσερις, ηλικίας από 27 ως 46 ετών, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, ύστερα από καταγγελία υπαλλήλων, να έχουν αφαιρέσει μεγάλες ποσότητες καλωδίων και μετάλλων από επιχείρηση εταιρείας παραγωγής προϊόντων χάλυβα στην παλιά εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας.Ο πέμπτος συνελήφθη στο Σφελινό Σερρών να έχει στην κατοχή του 83 καλώδια χαλκού, ιδιοκτησίας της ΔΕΗ που χρησιμοποιούνται σε αντλιοστάσια, καθώς και έναν συσσωρευτή ρεύματος.
energypress.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa