Σκηνές Γουέστερν θύμιζε ήταν η χθεσινή νύχτα στο Ηράκλειο

Άγρια ήταν η χθεσινή νύχτα στο Ηράκλειο όπου σημειώθηκαν απανωτά περιστατικά πυροβολισμών σε τουλάχιστον δύο 


επιχειρήσεις στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από τις σφαίρες που καρφώθηκαν στις τζαμαρίες τους.


 Και τα δύο περιστατικά έγιναν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης που θεωρητικά η παρουσία της αστυνομίας θα έπρεπε να είναι εμφανής καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 


 Στην πρώτη περίπτωση άγνωστοι γάζωσαν την τζαμαρία μίας σχολής πολεμικών τεχνών η οποία βρίσκεται στη λεωφόρο Παπαναστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η Ασφάλεια ενημερώθηκε χθες το πρωί όταν οι εργαζόμενοι της σχολής πήγαν εκεί για να πιάσουν δουλειά. Είδαν τις σφαίρες στη τζαμαρία κι αμέσως κατάλαβαν ότι είχαν γίνει στόχος πιστολέρο και τηλεφώνησαν στο «100».


 Υπολογίζεται ότι στη σχολή πολεμικών τεχνών, ιδιοκτησίας ενός 22χρονου, οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές, πιθανότατα μέσα από κάποιο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.


 Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζήτησαν πληροφορίες από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, όμως φαίνεται ότι κανείς δεν είδε ή δεν άκουσε τίποτα. Επίσης αναζητήθηκαν κάμερες από καταστήματα προκειμένου να εξεταστεί εάν υπάρχει αξιοποιήσιμο υλικό το οποίο θα μπορεί να ρίξει «φως» στις έρευνες της Αστυνομίας. 


 Έξω από τη σχολή οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλεξαν κάλυκες πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι. Σχολή οδηγών Το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της 16ης Δεκεμβρίου αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον σχολής οδηγών η οποία βρίσκεται στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. 


 «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα κίνητρα των δραστών και εάν πρόκειται για τα ίδια άτομα, είναι όμως κάτι το οποίο εξετάζουμε και περιμένουμε απαντήσεις από τα εργαστήρια της Αστυνομίας για το αν χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο όπλο» μας είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός. 
 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η τζαμαρία της σχολής οδηγών στο κέντρο του Ηρακλείου δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς στη τζαμαρία,


 ενώ βρέθηκαν και κάλυκες εξωτερικά της επιχείρησης, οι οποίοι και θα αποσταλούν στα εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι και σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε εννιάρι πιστόλι κι 


εκτιμάται ότι ο «πιστολέρο» επέβαινε σε αυτοκίνητο ή μηχανή, πυροβόλησε και εξαφανίστηκε από το σημείο για να μην γίνει αντιληπτός. Και σε αυτή την περίπτωση από την αστυνομία αναζητήθηκε υλικό από κάμερες καταστημάτων επί της κεντρικής λεωφόρου, ενώ τόσο ο ιδιοκτήτης της σχολής 


πολεμικών τεχνών όσο και ο ιδιοκτήτης της σχολής οδήγησης φέρονται να είπαν στους άνδρες της Ασφάλειας ότι δε γνωρίζουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν. 


 Και στις δύο επιχειρήσεις είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιου είδους επίθεση, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα κίνητρα των δραστών. 
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa