Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι - Στο επίκεντρο οι τομείς αγοράς εργασίας & κοινωνικής ασφάλισης!

Στις 13.00 συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή με κύριο θέμα συζήτησης τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.


Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιρρήσεις της ΝΔ η οποία χθες, δια του αρμόδιου τομεάρχη, Νίκου Νικολόπουλου, τόνισε ότι "η διαχείριση του 'κουμπαρά' της επικουρικής ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως, σεβασμό", χαρακτηρίζοντας παράλληλα "πρόχειρες" τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των φορέων επικουρικής ασφάλισης.


Ο κ. Παπαδήμος, θεωρεί, πάντως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει πολύ γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα και η ΕΕ ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα και διαμηνύει ότι θέλει τους υπουργούς του προσηλωμένους στο κυβερνητικό έργο. Έστειλε μάλιστα μήνυμα στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για το κατά πόσο μπορούν να συνδυάσουν το κυβερνητικό τους έργο με τις εσωκομματικές διεργασίες.


Σήμερα, θα συζητηθούν επίσης θέματα που σχετίζονται με άτομα με αναπηρία.


Πηγή: MegaTv.com

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa