Σενάρια εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ

Σενάρια εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ
Η έξοδος από το ευρώ, που δεν είχε ποτέ τεθεί σοβαρά υπόψη πριν από την 



κατάρρευση της Ελλάδας, εντάσσεται πλέον στη σφαίρα των πιθανών επιλογών αναφέρει η Les Echos η οποία έλαβε την πρωτοβουλία να μελετήσει μία πιθανότητα που για όλους μοιάζει αδιανόητη: την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ. 


Με τη συνδρομή του ινστιτούτου Montaigne, η γαλλική εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νέο εθνικό νόμισμα της Γαλλίας θα υποτιμηθεί κατά 20%. Ο εθνικός πλούτος της χώρας θα μειωθεί κατά 6% έως 19% αναφέρει το δημοσίευμα, εκτιμώντας επίσης ότι οι θέσεις εργασίας θα μειώνονταν κατά 1 εκατ. 

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αν και το σενάριο της γαλλικής εξόδου από την ευρωζώνη δεν είναι πιθανό, πρέπει να το εξετάσουμε, αν μη τι άλλο γιατί , σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos, ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο των Γάλλων τάσσεται υπέρ αυτής της επιλογής. 


Βραχυπρόθεσμα, τα γαλλικά προϊόντα θα επωφεληθούν από πλευράς ανταγωνιστικότητας αναφέρει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας πως παράλληλα μειώνεται όμως, και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. 



Επιπλέον η υποτίμηση του εθνικού, πλέον, νομίσματος κατά 20% θα οδηγήσει σε άμεση αντίδραση των αγορών και θα επιβάλει αύξηση επιτοκίων. Το χρέος της χώρας θα αγγίξει το 103% του ΑΕΠ.
πηγή:sofokleousin.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa