Δύο νεκροί από επίθεση με εκρηκτικά στο Βέλγιο


Δύο νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επίθεσης με εκρηκτικά και πυροβολισμούς στην πλατεία Σεν Λαμπέρ στο κέντρο της Λιέγης.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, στο κέντρο της Λιέγης.
Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, στο κέντρο της Λιέγης.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ομάδα 2-4 ανδρών που άρχισε να ρίχνει εκρηκτικά και να πυροβολεί στο κέντρο της πόλης, με στόχο- όπως μεταδίδει ο γαλλικός σταθμός BFMTV που επικοινώνησε με το δημαρχείο της πόλης- να απελευθερώσουν έναν άνδρα που βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο.
Η επίθεση σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Σεν Λαμπέρ όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο. Εκεί κοντά υπάρχει επίσης μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη αγορά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Belga.
Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI ένας άνδρας έριξε χειροβομβίδα στο δικαστικό μέγαρο, ενώ ένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός εκτοξεύτηκε προς μια στάση λεωφορείου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Belga.
H βελγική εφημερίδα L' Echo γράφει ότι ένα άτομο γύρω στα σαράντα που είχε σκαρφαλώσει σε πλατφόρμα πάνω από τον φούρνο «Le Point chaud»φαίνεται να εκτόξευσε- προφανώς με την βοήθεια συνεργού- πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς προς την στάση λεωφορείου στην πλατεία Σεν Λαμπέρ. Στην συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ .
Πλάνα από τον σταθμό BFMTV
Πλάνα από τον σταθμό BFMTV
Μια περίμετρος ασφαλείας δημιουργήθηκε από την αστυνομία η οποία σταμάτησε την κυκλοφορία και συμβούλευε τους πολίτες να βρουν καταφύγιο στα καταστήματα.
Για περίπου μια ώρα μετά την επίθεση στην πλατεία, οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν, κάτι που ερμηνεύεται από τα μέσα ως μια φρενήρης αστυνομική καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους της πλατείας.
Σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ, ένας εκ των δραστών χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ άλλες πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για αυτοκτονία του δράστη. Μάλιστα η L' Echo γράφει ότι πρόκειται για γυναίκα.
Σύγχυση επικρατεί τόσο ως προς τον αριθμό των δραστών (από δυο ως τέσσερις) όσο και ως προς τον αριθμό των νεκρών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο νεκρούς και περίπου 25 τραυματίες.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει ανάληψη εύθύνης.
ethnos.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa