ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΥΠ.ΕΞ. ΤΟΥΡΚΙΑΣ: «Σαν Μεσανατολική δικτατορία η Γαλλία»!

Για επιστροφή της Ευρώπης στο Μεσαίωνα έκανε λόγο η Άγκυρα με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί ποινικοποίησης της άρνησης για την γενοκτονία των Αρμενίων στη γαλλική βουλή και δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου υποστηρίζει ότι η Γαλλία πλέον δεν έχει καμία διαφορά από τους δικτάτορες της Μέσης Ανατολής.
Μιλώντας σήμερα στην τέταρτη συνάντηση στελεχών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νταβούτογλου καταφέρθηκε εναντίον της Γαλλίας λέγοντας τα εξής: "Όπως ακριβώς τα καθεστώτα Μπεν Άλι, Καντάφι και Άσαντ, υπαγόρευσαν στους λαούς τους τι ακριβώς πρέπει να σκέφτονται, όπως υπαγόρευσαν ποιες σκέψεις απαγορεύονται και ποιες όχι, έτσι χτες και η Γαλλική εθνοσυνέλευση και οι πολιτικοί ηγέτες που βρίσκονται πίσω από αυτήν υπαγόρευσαν στους Ευρωπαίους τι πρέπει να σκέφτονται και να συζητούν και υπό αυτή την έννοια, με την απόφασή της εθνοσυνέλευσής της η Γαλλία δεν έχει καμία διαφορά από τις δικτατορίες στη Μέση Ανατολή".
Στήριξη προς την τουρκική κυβέρνηση υποσχέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τονίζοντας ότι χτες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν. "Θα στηρίξουμε τον αγώνα της κυβέρνησής μας στο θέμα αυτό. Πρόκειται για εθνικό ζήτημα" είπε ο Κιλιτσντάρογλου.
Ο Τούρκος ηγέτης είπε πως η απόφαση της γαλλικής βουλής "σκιάζει την ιστορία της Γαλλίας που πρώτη είχε βάλει την υπογραφή της στο διαφωτισμό" και πρόσθεσε: "Η Γαλλία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό. Αφενός θα υπερασπίζεστε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη και αφετέρου η γαλλική εθνοσυνέλευση που τα υπερασπίζεται όλα αυτά, που λέει ότι τα υπερασπίζεται και φέρει τη βαριά ιστορική κληρονομιά, θα απαγορεύει την ελευθερία της σκέψης. Δυσκολεύομαι να το καταλάβω".

Πηγή: NewsCode.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa