Ο Κώστας, ο Μάρκο και το χατ-τρικ... που αγνοείται



Στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Ο Κατσουράνης έφτασε τα 19 γκολ στην 100η του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Ο Μάρκο Πάντελιτς πέτυχε το...
πρώτο «καρέ» του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, αλλά το χατ-τρικ στη Σούπερ Λίγκα… αγνοείται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Δείτε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

* Ο Κώστας Κατσουράνης έφτασε τις 100 συμμετοχές και τα 19 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής μέσος μετρά 70 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (17 γκολ), 22 στα Κύπελλα Ευρώπης (2 γκολ) και 8 στο Κύπελλο Ελλάδος (δεν έχει σκοράρει στο θεσμό).

* Ο Παναθηναϊκός πέτυχε εκτός έδρας νίκη με ανατροπή μετά από δύο χρόνια και έντεκα μήνες. Η προηγούμενη ήταν το 3-1 στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό στις 10 Ιανουαρίου του 2009.

* Ο Μάρκο Πάντελιτς έγινε ο 15ος παίκτης του Ολυμπιακού που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος και πρώτος μετά από 14,5 χρόνια. Είχε προηγηθεί ο Αλέκος Αλεξανδρής στην εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 5-3 στις 18 Μαΐου του 1997.

* Ο Σέρβος φορ του Ολυμπιακού χρειάστηκε 63 αγωνιστικά λεπτά για να φτάσει σε τέσσερα γκολ. Το ρεκόρ για το πιο γρήγορο «καρέ» ανήκει στον Λάγιος Ντέταρι, που είχε χρειαστεί μόλις 47 λεπτά για να σκοράρει τέσσερις φορές στη νίκη με 7-2 επί του Ολυμπιακού Βόλου στις 9 Απριλίου του 1989.

* Ο Μάρκο Πάντελιτς πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του τέσσερα γκολ σε ένα ματς. Είχαν προηγηθεί τέσσερα χατ-τρικ, δύο όσο αγωνιζόταν στη Σερβία (με Σμεντέρεβο και Ερυθρό Αστέρα) και ισάριθμα ως παίκτης του Άγιαξ.

* Χατ-τρικ… αγνοείται. Από τις 20/12/2008 έχει να επιτευχθεί χατ-τρικ σε ματς της Σούπερ Λίγκας, όταν ο Ηλίας Αναστασάκος διαμόρφωσε το 3-0 στην εκτός έδρας νίκη του Ατρομήτου επί του Πανθρακικού. Πέρυσι κανένας παίκτης δεν έκανε χατ-τρικ, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί ούτε φέτος μέχρι τώρα, αφού και ο Πάντελιτς… προτίμησε το «καρέ».

* Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε πέναλτι για τρίτη φορά στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη χθεσινή του επέμβαση στην προσπάθεια του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος απέτυχε στην παρθενική του εκτέλεση από την άσπρη βούλα στο διάστημα που παίζει στη Σούπερ Λίγκα.

* Ο Πέτρος Κανακούδης σκοράροντας στην ήττα της Δόξας από τον Εργοτέλη απέτρεψε την ισοφάριση ενός αρνητικού ρεκόρ για τους Δραμινούς. Θα γίνονταν η πρώτη ομάδα που δεν κατάφερνε να βρει δίχτυα στα έξι πρώτα παιχνίδια τους στη μεγάλη κατηγορία μετά την Παναχαϊκή της σεζόν 2002/03. Σημειώνεται πως ο Κανακούδης έχει πετύχει άλλο ένα γκολ στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, και πάλι σε βάρος του Εργοτέλη, ως παίκτης του Αστέρα στο 1-1 της Τρίπολης στις 9 Μαρτίου του 2008.

* Έσπασε το ρεκόρ της η Κέρκυρα. Το χθεσινό 0-4 αποτελεί τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Είχε προηγηθεί το 0-3 από τον Πανιώνιο φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου.

* Τα 1.000 γκολ εκτός έδρας παθητικό στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία έφτασε ο ΟΦΗ με το χθεσινό που δέχτηκε από τον Εντζεγκουέλε. Το πρώτο είχε πετύχει ο Γιώργος Κούδας τη σεζόν 1968/69 (ήττα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ), ενώ το 500ο είχε σκοράρει σε βάρος των Κρητικών ο νυν προπονητής τους, Νίκος Αναστόπουλος, στο 1-1 της περιόδου 1990/91.

Πηγή: sport-fm.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa