ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Βγάζω το φίδι από την τρύπα και μου ζητούν τα ρέστα»!

Αντιμέτωπος με τα πολιτικά παιχνίδια των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος που θεωρεί ότι ΝΔ και ΛΑΟΣ υπονομεύουν την κυβέρνηση με στόχο να την ωθήσουν σε αδιέξοδο, ενώ εμφανίζεται και δυσαρευστημένος γα πολλούς υπουργούς.

Μετά τα αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια αυτής της εβδομάδας, τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των υπουργών για μείζονα αλλά και ελάσσονα ζητήματα, αλλά και την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει σε επιμέρους μέτρα, όπως η μείωση των επικουρικών και, το σημαντικότερο, στην παράταση της κυβέρνησης ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα αν θα συνεχίσει τον αγώνα για να σωθεί η χώρα ή να παραδώσει την εντολή. 

Κι αυτό γιατί βλέπει ότι ΝΔ και ΛΑΟΣ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που παραμένουν ανοικτά, ουσιαστικά ναρκοθετούν την αποστολή του. Ο πρωθυπουργός, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να μην δεχτεί να τον υπονομεύουν, γι' αυτό και ζήτησε  να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να «σοβαρευτούν» και να στηρίξουν ουσιαστικά την κυβέρνηση μέχρι την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σημερινά δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο (κυκλοφορεί σήμερα) έχουν ως βασικό θέμα την κυβερνητική κρίση και το δίλημμα του Λουκά Παπαδήμου. Ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το τι θα γίνει στο εξής: από την άρνηση Σαμαρά να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης μέχρι μια πιθανή αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση πράγμα που δεν αποκλείεται μετά τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του Μάκη Βορίδη για τα ταξί, την απονομή δικαιοσύνης κα. 

Στους συνομιλητές του, ο πρωθυπουργός φέρεται να υπενθυμίζει ότι δεσμεύεται όχι μόνο από τις συμφωνίες των τριών πολιτικών αρχηγών αλλά και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για τις οποίες έχει πάρει ψηφο εμπιστοσύνης. Τονίζει δε ότι στις στις διαπραγματεύσεις του με την Τρόικα και τους δανειστές, οι ξένοι αξιωματούχοι εκφράζουν την απορία τους για το τι κάνουν τα ελληνικά κόμματα. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος επισημαίνει ότι ποτέ δεν ζήτησε να κυβερνήσει μέχρι το 2013. «Με επέλεξαν να βγάλω το φίδι από την τρύπα, και μου ζητούν τα ρέστα. Τώρα που έχουμε κάνει το μισό δρόμο, ας κάνουμε και τον άλλο μισό» φέρεται σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» να λέει στους συνομιλητές του και υπογραμμίζει ότι θα χρειαστεί η κυβέρνησή του να παραμείνει στη θέση της για λίγο χρόνο και μετά την 19η Φεβρουαρίου μέχρι να κλείσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση...



Πηγή: IEfimerida.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa