Σκορπούν τον τρόμο και απειλές στο κέντρο της Σπάρτης

Μία ακόμα εκδήλωση βίαιης και παράνομης συμπεριφοράς καταγράφηκε χθες τη νύκτα στη Σπάρτη. Συγκεκριμένα άγνωστοι προσπάθησαν να σπάσουν την βιτρίνα του καταστήματος «Γαλαξίας» στην λεωφόρο Κων/νου Παλαιολόγου πετώντας αιχμηρές πέτρες. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν αφού τόσο η δύναμη όσο και η «ευστοχία» τους είχαν σαν αποτέλεσμα να θρυμματιστούν σχεδόν όλες

οι τζαμαρίες του γνωστού βιβλιοχαρτοπωλείου οι οποίες αντικαταστάθηκαν το μεσημέρι.
Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που ώθησαν τους άγνωστους σε αυτή την απαράδεκτη πράξη. Όταν έγινε αντιληπτή η ζημιά από την Αστυνομία, ξημερώματα Τρίτης (6/12/11) ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης ο οποίος φρόντισε άμεσα να προστατέψει τους διερχόμενους από τον κίνδυνο κατάρρευσης των βιτρινών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο, στον τρίτο όροφο, στεγάζονται τα γραφεία των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτό δημιούργησε κάποιες υποψίες μήπως πρόκειται για «ανοικτούς λογαριασμούς» ομάδων θερμόαιμων οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων που συχνά συγκρούονται ακόμα και μπροστά στα μάτια των πολιτών.
Το πρωί, σήμερα, κατέφθασε σε γραφεία μέσων ενημέρωσης της Σπάρτης ανακοίνωση η οποία φέρεται να προέρχεται από οργάνωση ποδοσφαιρικής ομάδας σύμφωνα με την οποία τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στην ανακοίνωση αυτή, που ήδη βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή της, γίνεται λόγος για «χριστουγεννιάτικο δώρο» το οποίο θα περιλαμβάνει και εμπρησμούς των γύρω καταστημάτων. Καταλήγει μάλιστα στις γνωστές οπαδικές αναφορές για «Θύρες» και «χαμένους» φιλάθλους.
 Το notospress.gr δεν υιοθετεί, αντιθέτως καταδικάζει, τέτοιες ενέργειες και τέτοιες ανακοινώσεις, γι’ αυτό τον λόγο και δεν τις δημοσιεύει αυτούσιες. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και το δικαίωμα στην επιλογή ποδοσφαιρικής ομάδας είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και της κοινωνικής ελευθερίας.
Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνά σε βάθος κι έκταση την επίθεση κατά του καταστήματος «Γαλαξίας» και παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των θερμόαιμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Διαβάστε περισσότερα Notospress.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa