ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Εκτός κυβέρνησης οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ;

Επίσης, μετά τα κρούσματα ασύντακτης ομάδας που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση, με τις συγκρούσεις μεταξύ υπουργών και τις παραφωνίες, διαμήνυσε ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να είναι αφοσιωμένοι 100% στο έργο τους, ενώ τους κάλεσε να προωθήσουν το γρηγορότερο δυνατό το έργο που έχει ο καθένας να επιτελέσει στο υπουργείο του και το οποίο έχει να κάνει με τις διαρθρωτικές αλλαγές.


«Είναι σαφές ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να είναι 100% αφιερωμένοι στο έργο τους, δεν υπάρχει περιθώριο για υπουργούς μερικής απασχόλησης», είπε ο κ. Καψής, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα καλέσει ο πρωθυπουργός τους υπουργούς, που θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, να αποχωρήσουν. Επί της ουσίας, οι υπουργοί που θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι ή θα φύγουν μόνοι τους από την κυβέρνηση, για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, ή θα τους το ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε κάθε περίπτωση θα αντικατασταθούν.


Για την ώρα και παρ' ότι η διαδικασία της διαδοχής του Γ. Παπανδρέου δεν έχει ανοίξει και δεν έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες, οι υπουργοί που αναμένεται να είναι υποψήφιοι είναι ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοΐδης (ο τελευταίος το έχει δηλώσει και επίσημα).


Επειδή το πιο κρίσιμο υπουργικό πόστο το έχει ο κ. Βενιζέλος, που ηγείται και των διαπραγματεύσεων για το PSI και το νέο δανειακό πρόγραμμα, ρωτήθηκε ο κ. Καψής αν ο πρωθυπουργός έχει βρει από τώρα τον αντικαταστάτη του.


«Οχι, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, ο κ. Βενιζέλος κάνει το έργο του απόλυτα αφοσιωμένος», είπε.


Πάντως πιο αποστασιοποιημένος φάνηκε να είναι με τον κ. Λοβέρδο, όταν του τέθηκε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του ότι η χώρα καταρρέει και με την παρούσα κυβέρνηση, η οποία χάνει συνεχώς χρόνο. Αφησε αιχμές εναντίον του κι αφού είπε ότι όλοι οι υπουργοί θα κριθούν από το έργο τους και το πόσο γρήγορα το προωθούν, τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν σοβαρές διαδικασίες διαλόγου, αλλά το βέβαιον είναι ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να είναι 100% αφοσιωμένοι στο έργο τους, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό είναι σαφές».


Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας και το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» ότι ο Ιανουάριος θα είναι «μήνας κρας τεστ» για την κυβέρνηση, είπε ότι θα είναι σημαντικός με διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν το μέλλον του ευρώ αλλά και τη σχέση της χώρας μας στην ευρωζώνη, στο μέτρο που θα γίνει διαπραγμάτευση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. Αφησε, πάντως, να εννοηθεί ότι θα γίνουν το αργότερο τον Μάρτιο.


* Αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει εργασιακά θέματα και θέματα δικαιοσύνης.


* Αύριο επίσης, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήξουν στην εκλογή του νέου προέδρου πριν από τις εκλογές.*


Πηγή: Enet.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa