ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Δεύτερος γύρος επεισοδίων στην Αθήνα


Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν λίγο μετά τις 19:15 στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της μαζικής απογευματινής πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν κοντά στα φυλάκια των Ευζώνων, όπως ακριβώς συνέβη το μεσημέρι. Ομάδες διαδηλωτών αποκόλλησαν μάρμαρα, ενώ έγινε ρίψη πολλών φωτοβολίδων. Όλα αυτά μόλις τέσσερις ώρες μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι, αμαυρώνοντας την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη. Τελικά, λίγο μετά τις 19:40 τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές διασπάστηκαν. Οι περισσότεροι διασκορπίστηκαν προς την οδό Ακαδημίας και την Εμ. Μπενάκη.

Το ραντεβού δόθηκε στις 18:00 στα Προπύλαια. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν και πάλι. Η κυκλοφορία δεν επιτρέπεται στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος, βασ. Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού. Κλειστές είναι επίσης, η οδός Ιπποκράτους από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η Ακαδημίας από την πλατεία Κάνιγγος.

Επιπλέον, κλειστοί παραμένουν από το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa