ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΛΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ: «Να φύγει από αρχηγός ο Γιώργος, στις εκλογές πρέπει να πάμε με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γιώργο Παπανδρέου»!

«Είναι λάθος ο Γιώργος να διεκδικήσει ξανά την αρχηγία» «Στις εκλογές πρέπει να πάμε με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γιώργο Παπανδρέου» είναι η θέση που διατυπώνει με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ντίνος Βρεττός, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος να μην είναι υπουργοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού.




- Στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας και, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι. Κατά τη γνώμη σας, όσοι υπουργοί έχουν σκοπό να είναι υποψήφιοι πρέπει να παραιτηθούν από την κυβέρνηση;
Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ασχοληθούμε με την οικονομική κρίση και τα προβλήματα της χώρας. Προφανώς υπάρχουν και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν τη θέση τους στις εξελίξεις, αλλά δεν θα πρέπει να επισκιάσουν το σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει τώρα. Υπό αυτή την έννοια, καλό θα ήταν όσοι έχουν σκοπό να είναι υποψήφιοι να αποφύγουν να είναι και υπουργοί κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας. Αυτό ίσως να αδικεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει δείξει ότι είναι υπεύθυνος. Αλλά καλό θα είναι να γίνει κάτι τέτοιο.




- Πάντως υπάρχει η αίσθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χρονοτριβεί και αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.
 Νομίζω ότι ο χρόνος για την έναρξη των διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας έχει ωριμάσει. Προφανώς κατά τη διάρκεια των εορτών δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά μετά τις γιορτές πρέπει το θέμα να πάρει ένα δρόμο και να ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου έχει πάρει τις αποφάσεις του. Εγώ δεν θα του συνιστούσα να ξανα-αναμετρηθεί για πρόεδρος τώρα και καλό θα είναι να διευκολύνει τα πράγματα και με ομαλό τρόπο να εκλέξουμε νέο αρχηγό. Δεν νομίζω ότι συμφέρει και τον ίδιο να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την περίοδο, όχι για τίποτε άλλο αλλά και μόνο για το γεγονός ότι είναι πολύ νεφελώδες το τοπίο ώστε να αξιολογήσει ο κόσμος, μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ, τι έγινε αυτή την περίοδο.


- Θα τσαλακωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του;
Ναι, πιστεύω ότι θα λειτουργήσει σε βάρος του. Γιατί να το τολμήσει λοιπόν; Πρέπει να περιμένει, ώστε να κατασταλάξουν τα πράγματα και να καταμετρηθούν τα θετικά και τα αρνητικά.


- Άρα είστε υπέρ των καθαρών λύσεων και δεν συμφωνείτε και με τη δυαρχία;
 Η δυαρχία είναι κάτι που δεν μπορεί να μας εκφράσει. Η δυαρχία είναι μπέρδεμα, που δεν θα μας οδηγήσει σε λύσεις. Μόνο σε αδιέξοδο.




- Το ενδεχόμενο να θελήσει ο Γιώργος Παπανδρέου να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές και μετά να ανοίξει τις διαδικασίες σάς βρίσκει σύμφωνο;
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θα ήταν λάθος. Σας το είπα και προηγουμένως: Είναι λάθος ο Παπανδρέου να εξακολουθήσει να θέλει να είναι αρχηγός και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.


- Ο νέος αρχηγός, που θα κληθεί ενδεχομένως να διαχειριστεί την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, θα πρέπει να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του κόμματος;
Αυτά πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τις εθνικές εκλογές για να το πράξουμε.




- Το ενδεχόμενο να προκύψει νέο κόμμα μετά τις εκλογές με τη συμμετοχή βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το αποκλείετε;
Κάποιοι είχαν ερμηνεύσει ως «πρόβα νυφικού» για κάτι τέτοιο τη δική σας πρωτοβουλία μαζί με άλλους συναδέλφους σας από τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Τα κόμματα δεν είναι οχυρά που να μην μπορείς να μπεις ή να βγεις από μέσα. Αυτό έχει τελειώσει πλέον. Και καλό είναι οι βουλευτές και τα στελέχη να επικοινωνούν, για να μπορούν, όταν έχουν κοινές απόψεις, να τις εκφράζουν. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά δεν είναι ανάγκη να προκύψει νέο κόμμα για να υπάρχει συννενόηση.


Πηγή: MetroGreece.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa