«Πράσινο φως» και από το ΔΝΤ για την 6η δόση

Μετά το Eurogroup, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση του μεριδίου που του αναλογεί, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, στην έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Το σύνολο της δόσης ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ.
«Ολοκληρώσαμε την πέμπτη αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας πως η αξιολόγηση «επιτρέπει την άμεση αποδέσμευση ποσού σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ».

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Στα τέλη του Νοεμβρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν εγκρίνει την περασμένη εβδομάδα την εκταμίευση του δικού τους μεριδίου, μετά τις επιστολές – δέσμευση για τη συμφωνία των Βρυξελλών, που έστειλαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, καθώς και την επιστολή του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.
«Η εκταμίευση θα γίνει μόλις αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Tα κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα στα μέσα Δεκεμβρίου», είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa