ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι επώνυμοι τρέμουν τον γιατρό των Γιώτα-5!!

Κατάφερε να μπει στην υψηλή κοινωνία της Νοτίου Αφρικής, να γίνει ο προσωπικός γιατρός των επωνύμων και ως αντάλλαγμα απολάμβανε μια άτυπη ασυλία μαζί με την οικογένεια του… Ο απότακτος ταξίαρχος του Υγειονομικού, Εμμανουήλ Νιώτης, ο γιατρός που μοίραζε με το αζημίωτο πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις προκειμένου γόνοι πλούσίων Αθηναϊκών οικογενειών να απαλλάσσονται από το στρατό, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια συνελήφθη στο Γιοχάνεσμπουργκ…


Όμως, όπως αποδεικνύεται, έχει αποκτήσει γερές άκρες στη Νότια Αφρική, καθώς παρέμεινε μόλις για τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια και τελικά αφέθη ελεύθερος με εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 63χρονος πρώην διευθυντής της Α΄ χειρουργικής κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ, δεν κρατείται γιατί έτσι προβλέπεται από τη νομοθεσία της χώρας ενώ όπως λένε έγκυρες πηγές, φίλοι και γνωστοί του κατέβαλλαν το ποσό της εγγύησης. Και αυτό γιατί, λένε, στη μακρινή χώρα, βοηθάει πολλές φτωχές οικογένειες και χειρουργεί δωρεάν άπορα παιδιά.


Η ιστορία της έκδοσης του ιατρού Νιώτη στην Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή. Οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο Εξωτερικών και Δικαιοσύνης δεν έχουν διαβιβάσει ακόμα το σχετικό αίτημα για την επιστροφή του, ενώ ο ίδιος είναι ελεύθερος και κανείς δεν ξέρει αν και όποτε του ζητηθεί θα παρουσιαστεί για να επιστρέψει στην Ελλάδα.


Την ίδια ώρα και στην Αθήνα, υπάρχει μια ανησυχία σε πολλά άτομα από το χώρο της show biz καθώς απέφυγαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και βγήκαν «καθαροί» με απολυτήριο Ι5 μετά τη μεσολάβηση, του Εμμανουήλ Νιώτη ο οποίος για κάθε απαλλαγή εισέπραττε τουλάχιστον 30.000 ευρώ σε μετρητά.


Η ζωή στο Γιοχάνεσμπουργκ, το παραδικαστικό και ο στρατός
Η δράση του απότακτου ταξίαρχου αποκαλύφθηκε συμπτωματικά το 2004 με αφορμή την υπόθεση απαλλαγής του γνωστού ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Σιγά, σιγά, η έρευνα του στρατού έφερε στο φως πολλά στοιχεία για πολλές περιπτώσεις απαλλαγών επωνύμων και γόνων γνωστών οικογενειών, οι οποίες αποκτήθηκαν με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που έφεραν όλα την υπογραφή του Εμμανουήλ Νιώτη.


Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε για το μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα όπως αποδεικνύεται ο ίδιος ιατρός βάζει την υπογραφή του και εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά υγείας προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείρισή κατηγορούμενοι κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών.


Ο κλοιός για το γνωστό γιατρό αρχίζει να σφίγγει… Αποστρατεύεται και αρχές του 2005, μαζεύει ότι έχει και δεν έχει και δραπετεύει από την Ελλάδα. Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται. Στην Ελλάδα, οι έρευνες συνεχίζονται, γίνονται δικαστήρια και ο Εμμανουήλ Νιώτης καταδικάζεται ερήμην. Από το 2007 είναι επίσημα καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία. Σύμφωνα με τη αστυνομία «σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του εφέτη-ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του εφετείου και του στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας».


Αν και οι φήμες λένε πως ο Νιώτης, ζει και εργάζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν το παραμικρό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Άλλωστε, ξέρει πολλά, η εξαφάνιση του βολεύει πολλούς και το ενδεχόμενο να συλληφθεί και να ανοίξει το στόμα του, τρομάζει ακόμα και ως σκέψη.


Στη νότιο Αφρική και ειδικά στο Γιοχάνεσμπουργκ εκμεταλλεύεται τη φήμη του ως ιατρός και εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, το διαβατήριο του ανενόχλητος χωρίς κανένας να τον έχει αναζητήσει. Καταφέρνει δε, να μπει στην καλή κοινωνία και να γίνει ο προσωπικός ιατρών πολλών επιφανών νοτιοαφρικανών ενώ παράλληλα προσφέρει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες σε φτωχούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Χτίζει βήμα, βήμα το προφίλ και την καριέρα του… Επίσης, γίνεται αγαπημένος γιατρός όλων των φτωχών της περιοχής, οι πληροφορίες λένε ότι έχει χειρουργήσει πολλά παιδιά χωρίς να πάρει χρήματα και το μόνο που δέχεται είναι τρόφιμα και φρούτα που του πηγαίνουν οι ασθενείς του για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.


Η αντίστροφή μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες. Ειδικότερα στα τέλη του 2010 το ελληνικό τμήμα της Interpol στέλνει αίτημα στις αρχές της νοτίου Αφρικής καθώς έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο Νιώτης βρίσκεται εκεί. Οι Έλληνες δεν λαμβάνουν καμία απάντηση μέχρι τα μέσα Νοέμβρη όταν οι συνάδελφοι τους από το Γιοχάνεσμπουργκ τους στέλνουν σήμα στο οποίο αναφέρουν πως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ζητούν να τους στείλουν μια ευκρινή φωτογραφία του καταζητούμενου ιατρού. Έτσι και γίνεται και όταν τα δύο πρόσωπα ταυτίζονται το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τον εντοπίζουν και του περνούν χειροπέδες


Πηγή: ProtoThema.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa