Είχε εισόδημα 248.000 ευρώ και έπαιρνε και ΕΚΑΣ!

Τουλάχιστον 20.000 συνταξιούχοι με υψηλά εισοδήματα εμφανίζονται να παίρνουν επίδομα

αλληλεγγύης με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή ενός συνταξιούχου με εισόδημα 248.000 ευρώ

 που εισέπρατε και το ΕΚΑΣ ενώ ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εξωτερικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής οι έλεγχοι έχουν ενταθεί για να βρεθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι που δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας, 1.200 άτομα παίρνουν διπλό επίδομα.

 Οι περιπτώσεις συνταξιούχων που έχουν πέσει στην «τσιμπίδα» των αρχών είναι χαρακτηριστικές.

 Συνταξιούχος στην Καισαριανή έπαιρνε επίδομα παρότι είχε μηνιαία έσοδα από ενοίκιο καταστήματος ύψους 3.500 ευρώ ενώ ηλικιωμένος με σύνταξη χηρείας έπαιρνε και επίδομα αλληλεγγύης ενώ ήταν συνιδιοκτήτης επιχείρησης με ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ. Μέχρι τώρα τα εισοδήματα δεν λαμβάνονταν υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, καθώς έμπαινε σε διαφορετικό κωδικό στη δήλωση, με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι και να δημιουργούνται τρανταχτές αδικίες.

 Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΙΚΑ) κυμαίνεται από 30 ως και 230 ευρώ και το παίρνουν 350.000 άτομα. Το τελικό ποσό είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα του δικαιούχου. Το δικαιούνται συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 9.200 ευρώ.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa