Ποιος θα είνα άραγε....ο επίδοξος διάδοχος του Μαραντόνα(Video+Photos)

Μαραντόνα… ένας, επίδοξοι... πολλοί! (videos+photos)
Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Νοεμβρίου του 2002, όταν η Αργεντίνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 10, προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί Αργεντίνοι άσοι, έχουν πάρει το χρίσμα του… διαδόχου χωρίς όμως τελικά να αποδείξουν ότι αξίζουν να θεωρηθούν διάδοχοι του «πίμπε ντ' όρο».! Το Onsports, κάνει μια αναδρομή στα… άτυχα 10άρια!
Και όταν λέμε άτυχα, εννοούμε από πλευράς «κληρονομιάς», καθώς η «ταμπέλα» του διαδόχου του μεγάλου Ντιέγκο, ήταν για πολλούς δυσβάσταχτη. Πάμε να τους δούμε έναν, έναν…
Ντιέγκο Λατόρε
latorre
Ο… γνήσιος «νέος Μαραντόνα»! Λίγοι τον θυμούνται αλλά ήταν εκείνος ο οποίος θεωρήθηκε ο επόμενος Ντιέγκο. Ντεμπουτάρισε με την Μπόκα το 1987 και πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του με την Πλατένσε. Το 1991 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αργεντινής και την κλήση του στην Εθνική Αργεντινής, όπου σκόραρε κόντρα στην Βραζιλία σε φιλικό.
Η Φιορεντίνα έσπευσε να τον αποκτήσει αλλά την… πάτησε! Ο Λατόρε έπαιξε μόλις σε 2 παιχνίδια και έφυγε άρον-άρον για την Τενερίφη. Από εκεί και πέρα άρχισε η… κατηφόρα, καθώς κάθε χρόνο από το 1998 και μετά άλλαζε ομάδα! Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2005 στην Αλακράνες Ντουράνγκο στο Μεξικό…
Αριέλ Ορτέγκα
ortega
Μεγάλος παίκτης, προβληματικός και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας. Το 1991, ο 17χρονος Αριέλ, έκανε την διοίκηση της Ρίβερ να τρίβει τα χέρια της από το διαμάντι που είχε στα χέρια της! Το 1997, η Βαλένθια κάνει δικό της τον χαρισματικό μέσο, ωστόσο στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο «Μεστάγια» δεν κατάφερε παρά να πετύχει 9 γκολ σε 29 παιχνίδια.
Η Σαμπντόρια τον έκανε δικό της το 1998, ως αντικαταστάτη του Βερόν, όπου ομολογουμένως τα πήγε καλά, αλλά η «ντόρια» υποβιβάστηκε. Η Πάρμα τον έκανε δικό της, αλλά τον… θυσίασε την επόμενη χρονιά γιατί χρώσταγε λεφτά στην Ρίβερ από την μεταγραφή του Κρέσπο και έτσι τον έστειλε στην Αργεντινή.
Δύο χρόνια μεγαλούργησε και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα! Η Φενέρμπαχτσε τον κάνει δικό της, ο Ορτέγκα ξεκινάει εντυπωσιακά, αλλά πάει στην Αργεντινή και… ξεχνάει να γυρίσει. Οι δυο πλευρές πάνε στα δικαστήρια, ο Ορτέγκα τιμωρείται με 4 μήνες αποκλεισμό συν πρόστιμο 11 εκατομμυρίων δολαρίων και μένει χωρίς ομάδα.
Η Ρίβερ του έδωσε την ευκαιρία, αλλά το αλκοόλ, του κατέστρεψε την καριέρα. Το πάλεψε, άλλαξε ομάδες, αλλά δεν τα κατάφερε. Παίζει μπάλα τώρα στην Ντεφενσόρ Μπελγκράνο. Έχει παίξει σε 3 Μουντιάλ (1994, 1998, 2002), χωρίς να καταφέρει τίποτα…
Μαρσέλο Γκαγιάρδο
gallardo
Κοντούλης σαν τον Μαραντόνα, ντριμπλαδόρος, δεν ήθελε και πολύ για να του κρεμάσουν την...ταμπελίτσα… Εξαιρετικό δεκάρι, που άνοιγε την άμυνα με μια πάσα. Κατέκτησε τα πάντα στην Λατινική Αμερική με την Ρίβερ από το 1992, και η Μονακό τον κάνει δικό της το 1999.
Η πρώτη χρονιά κύλησε καλά για τον Μαρσέλο στο Πριγκιπάτο. Το 2000 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μονακό αλλά και τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς.
Ωστόσο, οι διαφωνίες του με τον Ντεσάμπ, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία, τον οδήγησαν στον πάγκο και το καλοκαίρι στην Ρίβερ.
Εκεί έκανε τα μαγικά του και το 2007 επιστρέφει στην Γαλλία για την Παρί, όπου παρέμεινε μόλις μια σεζόν
Φέτος ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Νασιονάλ του Μοντεβιδέο, της οποίας είναι προπονητής. Καλός παίκτης, με δυο Μουντιάλ στην πλάτη του (1998, 2002), αλλά «λίγος» για «νέος Μαραντόνα».
Χουάν Ρόμαν Ρικέλμε
roman
Προκάλεσε… φρενίτιδα το 1996, όταν ντεμπουτάρισε με την Μπόκα. Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Έξι χρόνια αργότερα και με 11 εκατομμύρια ευρώ, έγινε παίκτης της Μπαρτσελόνα, όπως ο Ντιέγκο. Άπαντες νόμιζαν πως βρήκαν τον εκλεκτό! Φευ! Ο Ρικέλμε έπεσε πάνω στον δύστροπο Φαν Γκάαλ, ο οποίος τον έβαζε στις πτέρυγες, όπου φυσικά δεν μπορούσε να είναι αποδοτικός ο Ρικέλμε, καθότι δεκάρι παλαιάς κοπής.
Ένα χρόνο μετά έφυγε για την Βιγιαρεάλ και εκεί πήρε την ρεβάνς. Ο Αργεντινός αρτίστας, οδήγησε το «κίτρινο υποβρύχιο» με μαεστρία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου στάθηκε ο μοιραίος, καθότι έχασε το κρίσιμο πέναλτι κόντρα στην Άρσεναλ.
Η νοσταλγία του για την πατρίδα, τον οδήγησε πίσω στην Μπόκα, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Έπαιξε στο Μουντιάλ του 2006, ενώ ήταν στην αποστολή και το 1998 και το 2002, χωρίς να αγωνιστεί λεπτό.
Στην Μπόκα πίνουν  νερό στο… όνομά του και αν δεν έπεφτε πάνω στον Φαν Γκάαλ, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Σπουδαίος παίκτης.
Πάμπλο Αϊμάρ
aimar
Η... απάντηση της Ρίβερ στο Ρικέλμε! Το 1997, ο κοντούλης Πάμπλο Αϊμάρ κάνει θραύση και η Βαλένθια αναγκάζεται να πληρώσει το 2001, 24 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Εκεί κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ισπανίας και 1 Κύπελλο UEFA, ωστόσο οι τραυματισμοί δεν τον άφηναν να παίξει πάνω από 5 παιχνίδια στην σειρά.
Το 2006 φεύγει από το «Μεστάγια» για την Σαραγόσα, με την οποία υποβιβάστηκε στην Σεγούντα και το 2008, πάει στην Μπενφίκα, όπου είναι μέχρι και σήμερα, όπου ταλαιπωρείται ακόμη από τραυματισμούς. Όταν είναι καλά, κάνει ό,τι… θέλει!
Με την Εθνική έπαιξε στα Μουντιάλ του 2002 και του 2006, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του…
Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο
alessandro
Ήταν ο τρίτος παίκτης μέσα σε μια τριετία (1996-1998) που πήρε το χρίσμα για τον «νέο Μαραντόνα», αλλά… ατύχησε! Ξεκίνησε από την Ρίβερ, κάνοντας με τον Αϊμάρ και τον Σαβιόλα… όργια, αναγκάζοντας το 2003 την Βόλφσμπουργκ να πληρώσει 9 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Και από εκεί ξεκινούν τα… προβλήματα!
Μέχρι το 2006, έπαιζε και δεν… έπαιζε, καθώς είχε τραυματισμούς, αλλά και πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς πηγαίνει δανεικός στην Πόρτσμουθ, όπου με τις καλές του εμφανίσεις καταφέρνει να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Η Σαραγόσα τον κάνει δικό της, υποβιβάζεται στην Σεγούντα Ντιβιζιόν, και βρίσκει διέξοδο στην Νότια Αμερική και την Σαν Λορέντζο.
Το 2008, ο Ραμόν Ντίαζ απολύεται από την Σαν Λορέντζο και μαζί φεύγει και ο Ντ’ Αλεσάντρο, ο οποίος πάει στην Ιντερνασιονάλ της Βραζιλίας, όπου λατρεύεται σαν… θεός! Φοβερός παίκτης, μάγος με το αριστερό, αλλά το… μυαλό του, έκανε την ζημιά…
Χαβιέ Σαβιόλα
saviola
Ο τελευταίος της… φουρνιάς 1996-1998. Ο «κούνελος» από τα 16, άρχισε να σκοράρει με την φανέλα της Ρίβερ και όλοι θεώρησαν πως βρήκαν τον «νέο Μαραντόνα».
Σε ηλικία 19 ετών πήγε στην Μπαρτσελόνα και πετυχαίνει 17 γκολ στην Πριμέρα. Έμεινε δυο χρόνια ακόμη στην Μπαρτσελόνα μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου και το 2004, πηγαίνει δανεικόςι στην Μονακό, όπως και το 2005 στην Σεβίλλη, κατακτώντας το Κύπελλο UEFA.
Tην σεζόν 2006-07, επιστρέφει στην Καταλονία, «τρώει» πάγκο, και υπογράφει στην «μισητή» Ρεάλ, ως ελεύθερος!
Και εκεί όμως δεν παίζει, παρά μόνο ως αλλαγή και το 2009, πωλείται στην Μπενφίκα, όπου είναι μέχρι και σήμερα, ενώ οι φήμες λένε πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Έχει παίξει σε ένα Μουντιάλ, αυτό του 2006, ενώ έχει αποσυρθεί από την Εθνική. Κατά την γνώμη μας, αδικημένος, καθότι απίστευτος επιθετικός…
Κάρλος Μαρινέλι
marinelli
Το 1999, από το… πουθενά, βγαίνει η φήμη, πως η Μπόκα έχει τον «νέο Μαραντόνα». Η Μίντελσμπρο σπεύδει, αποκτά τον Κάρλος Μαρινέλι, τον κράτησε τρία χρόνια και δεν κατάλαβε τον λόγο που τον πήρε!
Κάθε χρόνο και άλλη ομάδα από το 2003 και μετά, έφτασε να παίξει μέχρι και στην Ουγγαρία, χωρίς επιτυχία, ενώ τώρα παίζει στο Περού και την Ουνιβερσιδαδ Σαν Μαρτίν. Γιατί τον θεώρησαν «νέο Μαραντόνα», κανείς δεν ξέρει…
{youube}Iod1m-CcLbw{/youtube}
Κάρλος Τέβεζ
apatsi
Είναι άδικο να θεωρούμε τον Τέβεζ, ως «νέο Μαραντόνα» γιατί απλά δεν παίζει στην ίδια θέση με τον Ντιέγκο. Ξεκίνησε από την Μπόκα, όπου φάνηκε το τεράστιο ταλέντο του, ενώ το 2004, μεταγράφηκε στην Κορίνθιανς, παρόλο που τον ήθελαν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ταξίδι στην Αγγλία, το έκανε για την Γουέστ Χαμ (!), καθώς η εταιρεία που κατείχε τα δικαιώματά του, τον νοίκιασε στην αγγλική ομάδα.
Ο «Απάτσι», κατάφερε να κρατήσει την Γουέστ Χαμ στην κατηγορία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σπεύδει να τον κάνει δικό της και μετά από μια σειρά από διαμάχες το καλοκαίρι του 2007, τον ανακοινώνει.
Η αγάπη για τον Τέβεζ, στο «Όλντ Τράφορντ» έγινε… μίσος το 2009, όταν έμεινε ελεύθερος και υπέγραψειστην συμπολίτισσα, Σίτι!
Δύο χρόνια μετά, κατάφερε να τον μισεί όλο το Μάντσεστερ, καθώς είναι σε κόντρα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, επειδή αρνήθηκε να μπει αλλαγή στο παιχνίδι με την Μπάγερν για το Champions League!
Με την Εθνική έχει παίξει σε 2 Μουντιάλ, το 2006 και το 2010. Φοβερός επιθετικός, «τρελός» χαρακτήρας, σπουδαίος παίκτης…
Σέρχιο Αγκουέρο
agueros
Το 2003, ο κόσμος του ποδοσφαίρου… σοκαρίστηκε από ένα 15χρονο παιδί, το οποίο έκανε… παπάδες με την Ιντεπεντιέτε, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νιέγκο Μαραντόνα, όντας ο νεότερος παίκτης που ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα Αργεντινής.
Η Ατλέτικο πληρώνει το 2006 για τον 18χρονο επιθετικό, 23 εκατομμύρια ευρώ και το «Βιθέντε Καλντερόν» βρίσκει στο πρόσωπο του «Κουν», τον νέο του ήρωα. Μένει μέχρι το καλοκαίρι του 2011 στην Μαδρίτη, χωρίς να καταφέρει να οδηγήσει τους «χολχονέρος» στο πρωτάθλημα, ωστόσο μαζί με τον Ντιέγκο Φορλάν κατακτούν το Europa League και το Super Cup Ευρώπης.
Η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι αντί 41 εκατομμυρίων ευρώ, και οδηγεί την Σίτι στο πρωτάθλημα φέτος.
Δεν είναι δεκάρι, αλλά ένας εξαιρετικός επιθετικός, ενώ αν καταφέρει να οδηγήσει την Σίτι στο πρωτάθλημα θα μπει στην ιστορία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως έχει παντρευτεί την κόρη του Μαραντόνα, Τζανίνα, και έχουν έναν γιο, τα γονίδια του οποίου τον καθιστούν αυτόματα ως τον επόμενο… Μαραντόνα!
And the winner is… Λιονέλ Μέσι!
miksa
Τον βρήκαμε (πιθανότατα) τον «νέο Μαραντόνα»! Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, από το 2000, όταν τον απέκτησαν οι Καταλανοί από την Νιούελς, φαινόταν πως δεν ήταν ένα από… τα παιδάκια που ήξεραν απλά ποδόσφαιρο. Ο Μέσι «μιλάει» με την μπάλα και ο Φρανκ Ράικαρντ το 2004, τον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να γνωρίζει πως πλέον βρήκε τον εκλεκτό.
Μέχρι και ο ίδιος ο Ντιέγκο υποκλίνεται στο κοντούλη Μέσι, ο οποίος μέχρι σήμερα, σε ηλικία 23 ετών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, Χρυσές Μπάλες, Χρυσά Παπούτσια, Champions League, τίτλους MVP, ωστόσο ένα πράγμα του λείπει για να φτάσει δίπλα στον Μραντόνα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Με την Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 203 γκολ και θέλει άλλα 32 για να φτάσει τον Αλβάρο Ροντρίγκεζ στην πρώτη θέση της ιστορίας των σκόρερ των «μπλαουγκράνα», ενώ οι κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζουν μέχρι την τελευταία… λεπτομέρεια Μαραντόνα!
Έχει παίξει στο Μουντιάλ του 2006 και του 2010, όπου στο τελευταίο δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «αλμπισελέστε» στον τίτλο, κάτι το οποίο τον έχει στιγματίσει.
Το 2014, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναμένεται να δώσει απαντήσεις. Αν τα καταφέρει, θα μπει στο Πάνθεον του ποδοσφαίρου, ως ένας από τους κορυφαίος. Αν όχι, τότε απλά θα είναι ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, που δεν θα είναι ποτέ δίπλα στον Πελέ και τον Μαραντόνα…
Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο matakia24 πατώντας ΕΔΩ.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa