Αργεντινή: O νέος "προμηθευτής" κόκας της Ελλάδας



Tα νέα δρομολόγια αλλά και τον τρόπο δράσης των εμπόρων ναρκωτικών προκειμένου να περάσουν στη χώρα μας τον λευκό θάνατο αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso της Κυριακής». Οι μεγάλοι παίκτες στη διακίνηση της κοκαΐνης εγκατέλειψαν τα βαριά φορτία και τις βαλίτσες με τους διπλούς πάτους και χρησιμοποιούν πλέον τις ταχυδρομικές αποστολές. Την περασμένη....

εβδομάδα, στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ένας 33χρονος άνδρας, ο οποίος καταλάμβανε μία από τις ηγετικές θέσεις της νιγηριανής μαφίας που εισάγει παρτίδες κόκας στην Αθήνα και στη συνέχεια την «σπρώχνει» σε κλαμπ και σε πιάτσες τοξικομανών. Ο άνθρωπος αυτός εκαταζητείτο από τις αστυνομίες αρκετών χωρών της Ευρώπης, καθώς βρισκόταν στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους εμπόρους. Τελικά, πιάστηκε στην Αθήνα, όταν παρέλαβε ένα δέμα με δίσκους βινυλίου. Μέσα στο πακέτο βρίσκονταν δύο μικρότερα δέματα, τα οποία περιείχαν μισό κιλό κοκαΐνης και μάλιστα υψηλής καθαρότητας. Η αποστολή του δέματος είχε γίνει από χώρα της Λατινικής Αμερικής άλλα όχι από τη συγκεκριμένη που είχαν «λοκάρει» ως ύποπτη οι αστυνομικοί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν καταφέρει να προκαλέσουν μεγάλα πλήγματα στους εμπόρους κοκαΐνης. Μέλη των κυκλωμάτων συλλαμβάνονταν συνεχώς από τους αστυνομικούς, ενώ τα φορτία τους καταστρέφονταν.

Οι αστυνομικοί ήταν σε θέση να γνωρίζουν όλες τις κινήσεις των νιγηριανών μαφιόζων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς για αρκετό καιρό χρησιμοποιούσαν την ίδια μεθοδολογία: προσλάμβαναν βαποράκια, τα οποία για μερικές χιλιάδες ευρώ ταξίδευαν μέχρι το Σαο Πάολο της Βραζιλίας, όπου εκεί παραλάμβαναν βαλίτσες με διπλούς πάτους που περιείχαν δύο κιλά κόκας άριστης ποιότητας. Το κόλπο όμως κάποια στιγμή έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών. Ετσι, [Τα ταχυδρομικά δέματα περιέχουν δίσκους βινυλίου και περίπου 500γρ. κόκας. Οι Αφρικανοί ντίλερ περνάνε τουλάχιστον 20 με 30 δέματα κάθε μήνα από την Αργεντινή στη χώρα μας. ] τα βαποράκια των Νιγηριανών έπεφταν το ένα μετά το άλλο στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών.

Η ζημιά για τους μεγαλεμπόρους ήταν διπλή, αφού εκτός από την κόκα έχαναν και 10.000 ευρώ που έπαιρνε ως αμοιβή κάθε άτομο που δεχόταν να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Ταυτόχρονα, οι παράτολμοι που θα αναλάμβαναν να φέρουν εις πέρας την αποστολή Σάο Πάολο - Αθήνα έγιναν δυσεύρετοι. Κανένας πλέον δεν δεχόταν να κουβαλήσει πάνω του μια βαλίτσα η οποία ήξερε ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη.

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

Και εκεί που οι αστυνομικοί δεν προλάβαιναν να ζυγίζουν τις ποσότητες κοκαΐνης που είχαν κατασχέσει, ξαφνικά οι βαλίτσες εξαφανίστηκαν. Την ίδια ώρα όμως, η διακίνηση από τους Νιγηριανούς μαφιόζους στο κέντρο της Αθήνας γινόταν με αμείωτο ρυθμό. Οι πιάτσες είχαν γεμίσει και πάλι με τη λευκή σκόνη και οι Αφρικανοί ντίλερ είχαν ξανακάνει την εμφάνισή τους στα γνωστά στέκια. Στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σήμανε συναγερμός.

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας για δύο μήνες συσκέπτονταν και προσπαθούσαν να λύσουν τον γρίφο πώς μπαίνει η κοκαΐνη στη χώρα μας. Η απάντηση τελικά δόθηκε μετά τη σύλληψη ενός Βούλγαρου στη Μαδρίτη, ο οποίος μετέφερε δύο κιλά κόκα με τελικό προορισμό την Αθήνα. Οι ισπανικές αρχές αμέσως ειδοποίησαν τις ελληνικές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τη Δίωξη Ναρκωτικών, ώστε να βρεθεί ο παραλήπτης της κόκας στην ελληνική πρωτεύουσα. Γρήγορα οι έρευνες των αστυνομικών τους οδήγησαν στην Κυψέλη, όπου εκεί πέρασαν χειροπέδες σε έναν Νιγηριανό μαφιόζο, ο οποίος συνεργαζόταν με τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Αφού το πρώτο βήμα έγινε, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να βρουν όλους τους επόμενους συνδετικούς κρίκους που θα τους οδηγούσαν στα μυστικά της νιγηριανής μαφίας. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσαν ήταν ότι η λευκή σκόνη δεν ερχόταν πια από τη Βραζιλία. Βάσει πληροφοριών αλλά και στοιχείων που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, διαπίστωσαν ότι η χώρα από την οποία αναχωρούσε η κόκα για την Ελλάδα ήταν η Αργεντινή.

Παράλληλα, δεν υπήρχε κανένας συνοδός, αλλά ούτε και βαλίτσα, καθώς πλέον η λευκή σκόνη περνούσε τον Ατλαντικό ωκεανό μέσα σε δέματα τα οποία περιείχαν δίσκους βινυλίου και το βάρος της σκόνης δεν ξεπερνούσε το μισό κιλό. Ετσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα έπειτα από επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας συνέλαβαν ένα από τα ηγετικά στελέχη της νιγηριανής μαφίας τη στιγμή που παραλάμβανε ασυνόδευτο δέμα από την Αργεντινή.

Ταυτόχρονα όμως, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν το μοναδικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν, τουλάχιστον είκοσι με τριάντα δέματα στέλνονται κάθε μήνα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Αργεντινή σε διάφορα ταχυδρομεία της Ελλάδας και οι παραλήπτες σε όλες τις περιπτώσεις είναι Αφρικανοί υπήκοοι, οι οποίοι μάλιστα τα παραλαμβάνουν χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Ετσι, η νιγηριανή μαφία με αυτόν τον τρόπο εισάγει ποσότητες κοκαΐνης που φτάσουν μέχρι και τα δεκαπέντε κιλά κάθε μήνα. Μάλιστα, πρόκειται για αρίστης ποιότητας και καθαρότητας κόκα, κάτι που σημαίνει πως η ποσότητά της διπλασιάζεται στα κρυφά εργαστήρια νοθείας των Αφρικανών στο κέντρο της Αθήνας.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa