Ένοχος για φόνο εξ αμελείας ο γιατρός του Michael Jackson

Ένοχο για φόνο εξ αμελείας έκριναν οι ένορκοι το γιατρό του Michae
l Jackson, Conrad Murray...

O Murray κρίθηκε ένοχος και σε κάθειρξη τουλάχιστον τεσσάρων χρόνων, ενώ χάνει και την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματός του.


Ο Murray ήταν ο προσωπικός γιατρός του αστέρα της pop και τον προετοίμαζε για το δυναμικό comeback των συναυλιών που επρόκειτο να πραγματοποιήσει. Ο εν λόγω γιατρός χορήγησε στον Michael Jackson το χειρουργικό αναισθητικό «propofol», ώστε να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αϋπνίας. Το αναισθητικό αυτό ο Michael Jacshon το έπαιρνε κάθε βράδυ κατά τους δύο τελευταίους μήνες της ζωής του, σύμφωνα με την κατάθεση, και κρίθηκε ως η κύρια αιτία του θανάτου του στις 25 Ιουνίου του 2009.

Να σημειώσουμε ότι η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ότι ο Murray ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Jackson, επειδή η αλόγιστη χρήση του propofol για τη θεραπεία της αϋπνίας του ήταν εγκληματικά αμελής.

Οι συνηγόροι υπεράσπισης από την άλλη τόνισαν ότι η υπόθεση ήταν μια περίπτωση αμέλειας που θα έπρεπε να κριθεί από το ιατρικό συμβούλιο, αντί να δικαστεί από το κράτος, ενώ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς της pop έλαβε μόνος του τη μοιραία δόση του propofol.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa