Αγώνας ταχύτητας και αντοχής για την κυβέρνηση

Αγώνας ταχύτητας και αντοχής για την κυβέρνησηΑγώνας δρόμου μετ' εμποδίων θα είναι οι επόμενες 70 μέρες για την κυβέρνηση Παπαδήμου που καλείται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για το κούρεμα του χρέους κατά 103 δισ. ευρώ, να ετοιμαστεί για τον έλεγχο της τρόικας το Δεκέμβριο, να συντάξει το νέο μνημόνιο που συνοδεύει το καινούριο δάνειο, αλλά και να δρομολογήσει τις πολιτικές που θα βγάλουν την οικονομία από το αδιέξοδο της ύφεσης. 

Με αφετηρία τη Δευτέρα και ορίζοντα ολοκλήρωσης την Τετάρτη ο Λουκάς Παπαδήμος αρχίζει συναντήσεις με την Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φώτη Κουβέλη και την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές του στο εξωτερικό αλλά και για τη διαφαινόμενη «λύση» του μαρτυρίου της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Το διαφαινόμενο «ξεκλείδωμα» της έκτης δόσης επιβεβαίωσε και η ανοιχτή επιστολή Καρατζαφέρη, με την οποία δεσμεύεται για την στήριξή του στη μεταβατική κυβέρνηση και το έργο που αυτή θα επιτελέσει, ενώ - διά στόματος Γιάννη Μιχελάκη- η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να «φρενάρει» την συζήτηση για μετάθεση των εκλογών το καλοκαίρι.

«Εκείνο που προέχει για εμάς είναι η εξασφάλιση της 6ης δόσης και της εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Από κει και πέρα ζητήματα θα προκύπτουν διαρκώς και αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε σκέψεις αναβολής, αλλά επίσπευσης των εκλογών», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη Real News. 

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του ευρωπαϊκού συνεδρίου των πρασίνων στο Κίελο υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων στην ελληνική κρίση ήταν σημαντική, αλλά αποδείχτηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν πολύ λίγα, πολύ αργά. 

Παράλληλα, χτύπησε καμπανάκι ότι κανείς δεν πρέπει να εθελοτυφλεί στην Ευρώπη ότι η κρίση είναι ευρύτερη, συστημική και εδράζεται πρωτίστως στο έλλειμμα ανάπτυξης.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa