Τα πιο ασυνήθιστα σνακ του κόσμου(Δείτε τι τρώει ο κόσμος)!!!


Από ινδικό χοιρίδιο (όχι το χοιρινό, το τεράστιο ποντίκι) ως έμβρυο πάπιας και τηγανιτές αράχνες, δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα έως και εντελώς αηδιαστικά σνακ που θεωρούνται τοπικές σπεσιαλιτέ και θα συναντήσετε στα ταξίδια σας στον κόσμο.


Το φαγητό είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας οποιουδήποτε λαού και χώρας. Λογικό είναι λοιπόν, όταν η κουλτούρα ενός λαού είναι εντελώς αντίθετη από τη δική μας το ίδιο να συμβαίνει και με την κουζίνα τους. Αυτές είναι μερικές από τις πιο ξένες σε εμάς γαστρονομικές προτάσεις. Καλή όρεξη.


Ινδικό χοιρίδιο
Ινδικό χοιρίδιο

Ένα από τα πιο γλυκά παραδείγματα του ζωικού βασιλείου που συνηθίζεται να αποτελεί το κατοικίδιο σε πολλά νοικοκυριά των ΗΠΑ (μία μόδα που έχει αρχίσει να έρχεται δειλά-δειλά στην Ευρώπη και στη χώρα μας). Το χνουδωτό και αξιαγάπητο αυτό ζωάκι λοιπόν, που θυμίζει τεράστιο ποντίκι, εντάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες σπεσιαλιτέ του Περού. Μπορείτε να δοκιμάστε ινδικό χοιρίδιο ψητό, τηγανιτό σε καλαμάκι ή μέσα σε pachamanca (περουβιανό πιάτο μαγειρεμένο πάνω σε θερμές πέτρες).



Τηγανιτά και ψητά έντομα και ζωύφια
Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας λίγο-πολύ, έχουμε ξαναδεί αυτή την εικόνα σε κάποια ταινία ή ντοκιμαντέρ για την Ασία. Στις υπαίθριες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας  συγκεκριμένα, τέτοιου είδους μεζέδες είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένοι. Και δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι επισκέπτες χωρών όπως η Ταϊλάνδη, που τελικά δοκιμάζουν αυτές τις σπεσιαλιτέ που βασίζονται σε σκουλήκια, ακρίδες και σκορπιούς ψημένους με διάφορους τρόπους.


Τηγανιτά και ψητά έντομα και ζωύφια




 

Ντούριαν
Το ντούριαν είναι ένα τροπικό φρούτο που μπορείτε να βρείτε στην Ινδονησία και τη Μαλαισία. Εξωτερικά μπορεί να μη μοιάζει σαν κάποιο φρούτο ευρείας κατανάλωσης, όμως σε αυτές τις δυο γωνιές του πλανήτη το ντούριαν γίνεται ανάρπαστο. Το φρούτο φημίζεται για την έντονη μυρωδιά του, που σε πολλούς θυμίζει σάπια κρεμμύδια ή βρώμικες κάλτσες. Λόγω της μυρωδιάς του μάλιστα, απαγορεύεται η «είσοδός» του σε πολλά ξενοδοχεία της περιοχής καθώς και σε πολλούς δημόσιους χώρους. Όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει πάντως, λένε ότι η γεύση του δεν είναι τόσο δυνατή όσο η μυρωδιά του.


Ντούριαν

        

Rocky Mountain Oysters
Ακούγεται σαν κάποιου είδους πιάτο με στρείδια. Η αλήθεια όμως, είναι ότι η συνταγή δεν περιλαμβάνει καθόλου θαλασσινά- άλλωστε που να βρεθούν τα θαλασσινά επάνω στα Rocky Mountains; Για να φτιάξετε λοιπόν αυτό το πιάτο χρειάζεται να πάρετε αμελέτητα ταύρου, να τα ξεφλουδίσετε, να τα βουτήξετε σε αλεύρι και να τα τηγανίσετε. Σερβίρονται σαν ορεκτικό μαζί με πικάντικη σος. Αν δε θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να τα μαγειρέψετε αλλά θέλετε να δοκιμάστε στα ταξίδια σας, θα τα βρείτε σε πολλά μέρη της Αμερικής, στον Καναδά, την Ισπανία και φυσικά σε μπόλικα μέρη της ελληνικής επαρχίας όπου τα θεωρούν σπουδαίο μεζέ.




Χοιρινές πατούσες τουρσί
Το πιάτο αυτό, όσο και να ακούγεται εξεζητημένο, μπορεί κανείς να το βρει σε τρεις ηπείρους. Θεωρείται μία από τις πιο λαχταριστές λιχουδιές στο νότιο μέρος των ΗΠΑ, στην Ιρλανδία και την Κορέα. Η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, οι χοιρινές αυτές πατούσες γίνονται τουρσί (καμία σχέση με τα βραστά ποδαράκια της Ελλάδας), ενώ συχνά πωλούνται συσκευασμένες καπνιστές με ξύδι.







Escamoles
Πρόκειται για μια κατηγορία κάμπιας που συναντάμε στο Μεξικό. Για τους περισσότερους από μας μία κάμπια δύσκολα θα έμπαινε στην κατηγορία delicatessen, όμως για τους Μεξικανούς οι escamoles είναι ένα συστατικό που μπορεί να απογειώσει πολλά τοπικά πιάτα. Όσοι έχουν δοκιμάσει μιλούν για μία ιδιότυπη γεύση που θυμίζει μπαταρία και καρύδια (!). Αν παρόλα αυτά θέλετε να δοκιμάστε escamoles, σας προτείνουμε τάκο με escamoles και γκουακαμόλε, ένα από τα αγαπημένα πιάτα των μεξικανών.


Μπαλούτ
Μπαλούτ
Το μπαλούτ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ντελικατέσεν πιάτα στις Φιλιππίνες.  Πρόκειται για έμβρυο πάπιας που του επιτρέπεται να μεγαλώσει για μερικές ημέρες και στη συνέχεια βράζεται και σερβίρεται μέσα στο αυγό του. Στο συγκεκριμένο σνακ δεν είναι τόσο η γεύση το πρόβλημα, όσο το σκεπτικό αυτής της σπεσιαλιτέ αλλά και η όψη της που είναι αρκετή για να προκαλέσει εμετό στους περισσότερους.


Τηγανιτές ταραντούλες
Τηγανιτή ταραντούλα
Δεν είναι λίγοι αυτοί που τινάζονται από φόβο βλέποντας μια αράχνη δίπλα τους. Για όλους αυτούς η ιδέα να φάνε μία ταραντούλα -μια από τις πιο τρομακτικές του είδους- είναι πέραν κάθε φαντασίας. Όμως, οι τηγανιτές ταραντούλες είναι από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές της Κολομβίας που τρομάζουν και ταυτόχρονα ιντριγκάρουν ταξιδιώτες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι μεγάλες αυτές αράχνες τηγανίζονται μέχρι να σκληρύνουν πολύ τα πόδια τους και σερβίρονται με όλων των ειδών τα μπαχαρικά, από κόκκινο πιπέρι μέχρι σκόρδο. Αν μη τι άλλο, είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσει κανείς την αραχνοφοβία του.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa