Εθνική προδοσία και δανειακή σύμβαση

H νέα συνάντηση των Αρχηγών υπό των Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι στις 10.00 και η υπόσχεση των επιτελείων μετά την ουσιαστική (αλλά όχι τυπική) παραίτηση Παπανδρέου μέσω διαγγέλματος χθες το απόγευμα είναι πως η χώρα θα αποκτήσει συναινετικό Πρωθυπουργό. Από χθες υπάρχει επίσημα όνομα.

Για πρώτη φορά είχαμε επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε πρόταση στον Λ. Παπαδήμο (που μέχρι χθες δεν τον είχε πάρει, λένε, κανείς ένα τηλέφωνο), εκείνος είπε το “ναι” θέτοντας τρεις όρους.

Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που απέρριψε η ΝΔ
Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ, η οποία απέρριψε και αυτή την προϋπόθεση.
Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων. Και αυτό απορρίφθηκε από τη ΝΔ.

Τώρα όμως που ο κ. Παπαδήμος “προκρίνεται” ως ο επόμενος Πρωθυπουργός όλα δείχνουν ότι απλά έχουμε μόνο... ένα όνομα.
Πρέπει να πουν το “ναι” στελέχη τα οποία ζητά να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά και να δοθεί το “οκ” και από τα κόμματά τους.

Παράλληλα ο κ. Παπαδήμος ζητά την υπογραφή και της Ν.Δ. η οποία επιμένει ότι απλά θα αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν (όπως έκανε ο σημερινός Πορτογάλος Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές).

Σε θέματα προσώπων πάντως αυτό που ακούγεται μέχρι στιγμής είναι το όνομα του κ. Χηνοφώτη για το υπουργείο 'Αμυνας. Επίσης το όνομα του Λευτέρη Οικονόμου για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa