Σπάει τα... κοντέρ

Διαβάστε μία πλήρη ανάλυση των στατιστικών επιτευγμάτων του Παναθηναϊκού, που έχει εντυπωσιάσει όλη την Ελλάδα με τις εμφανίσεις του.

Παραμιλάει ο κόσμος με το ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν μάλιστα θυμηθούμε πώς άρχισε η σεζόν για την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι με τους δύο ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από την Οντένσε και την Μακάμπι και συνυπολογίσουμε και τη διοικητική αβεβαιότητα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η ομάδα, σίγουρα σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και των ποδοσφαιριστών του.

Ηδη το «τριφύλλι» έπειτα από εννέα αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, με δύο παιχνίδια λιγότερα, είναι αήττητο και προπορεύεται στη βαθμολογία, έχοντας προβάδισμα δύο πόντων από τον δεύτερο Ολυμπιακό που επίσης έχει εφτά ματς.

Οσο και αν ακούγεται υπερβολικό η ομάδα του Φερέιρα θυμίζει τις ομαδάρες του παρελθόντος που έκαναν υπερήφανες γενιές και γενιές Παναθηναϊκών. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί που καταδεικνύουν ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός γράφει ιστορία.

Ηδη οι «πράσινοι» στα πρώτα εφτά παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχουν απολογισμό έξι νικών και μιας ισοπαλίας, επίδοση που έχει επαναληφθεί κατά το παρελθόν, από 1959-60 μέχρι σήμερα, μόλις πέντε φορές (1962, 1970, 1996, 2000, 2010). Ο Παναθηναϊκός υπήρξε πιο αποτελεσματικός μόλις δύο φορές στην ιστορία του, τις σεζόν 1968-69 και το 1994-95, οπότε είχε το απόλυτο των νικών (εφτά στα εφτά).

Και αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για τις σπουδαίες ομάδες του Λάκη Πετρόπουλου και του Φέρεντς Πούσκας που πήγε στο Γουέμπλεϊ, για την αρμάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα που κατέπληξε την Ευρώπη, για το καταπληκτικό σύνολο του Χάρι Γκέιμ, για την ομαδάρα του Γιάννη Κυράστα και για τον νταμπλούχο πολυμετοχικό Παναθηναϊκό του 2010, μπορεί να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα των επιδόσεων της ομάδας του Φερέιρα.

Επίσης, ενδεικτικό της φόρμας που έχει το «τριφύλλι» αποτελεί και το γεγονός ότι κατά την τελευταία 20ετία (από τη σεζόν 1992-93) μόλις έξι φορές (1995, 1996, 2000, 2001, 2010, 2012) έχει παραμείνει αήττητο μέχρι την έβδομη αγωνιστική.

Εξίσου εντυπωσιακός όμως είναι και ο επιθετικός πλουραλισμός του Παναθηναϊκού εφέτος. Οι «πράσινοι» σκοράρουν με συχνότητα περίπου τριών γκολ ανά ματς, αφού έχουν πετύχει 19 τέρματα σε εφτά ματς, σε μια επίδοση που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες όλων των εποχών για τον σύλλογο.

Κορυφαία παραμένει η επίδοση των 27 γκολ σε εφτά παιχνίδια το 1962 και ακολουθούν τα 24 τέρματα του 1963, τα 23 του 1995 και τα 20 του 1972, ενώ η σημερινή ομάδα ισοφάρισε τα 19 τέρματα που επίσης είχαν πετύχει αυτές του 1965 και του 1973.

Πηγή: www.leoforos.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa