Όλη η αλήθεια για τον Ροναλντίνιο

Και καπνός υπάρχει και φωτιά αλλά και Ροναλντίνιο... Όχι, δεν κάνουμε χιούμορ! Μπορεί κάποιοι στο άκουσμα - επισήμως πλέον - του ενδιαφέροντος του Σαουδάραβα επενδυτή για τον βραζιλιάνο άσο, δια στόματος Βλάσση Τσάκα, να χαμογέλασαν ειρωνικά, όμως, το ενδιαφέρον ΝΑΙ, είναι υπαρκτό! Βέβαια, το αν θα καταλήξει σε γάμο είναι μια άλλη ιστορία. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Όνομα που στο άκουσμα του ζαλίζεσαι...
Η είδηση, στο άκουσμα του ονόματος του Ρόνι μετά το μπαράζ των δηλώσεων Τσάκα, έφτασε σε χρόνο dt σε κάθε ποδοσφαιρικό στέκι ακόμη και εκτός Ελλάδας. Διεθνής με την "Σελεσάο", σε άκρως ποδοσφαιρική ηλικία (30), δεύτερος σκόρερ στο Μπραζιλεράο, παίζει στην Ελλάδα για πλάκα και μόνο το άκουσμα του ονόματος του ζαλίζει. Τον κόσμο του Παναθηναϊκού για αγωνιστικούς λόγους. Την πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν για λόγους marketing.
Φανέλες χορηγοί και δεν συμμαζεύεται... το σύγχρονο ποδόσφαιρο επιτάσσει τέτοιες κινήσεις. Θεωρείστε δεδομένο πως υπάρχει θέληση για μεγάλο όνομα και ακόμη πιο δεδομένο το ενδιαφέρον για τον Ρόνι. Βασική προϋπόθεση, να αλλάξει εν τέλει χέρια η ΠΑΕ...
"Αν υπάρχουν τα χρήματα, γιατί όχι"
Ο παίκτης γνώριζε εδώ και κάποιες ημέρες για το “πράσινο” ενδιαφέρον και σήμερα πληροφορήθηκε την δημοσιοποίηση του ονόματος του, από γνωστούς του στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, γουστάρει την χώρα μας και διατηρεί με αρκετό κόσμο άριστες σχέσεις. Μαντέψτε το βασικότερο; Στο άκουσμα της λέξης Παναθηναϊκός, δεν ήταν καθόλου αρνητικός.
Άνθρωποι του περιβάλλοντος του στην πατρίδα μας, με τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις , επικοινώνησαν άμεσα μαζί του να τον ενημερώσουν και όπως είναι λογικό, τον ρώτησαν για την φιλολογία γύρω από το όνομα του. Δεν πήραν αρνητική απάντηση.
“Αν υπάρχουν τα χρήματα, γιατί όχι. Υπάρχει όμως και η Φλαμένγκο.” Αυτή ήταν η επίσημη θέση τόσο του ίδιου του μεγάλου σταρ όσο και του μάνατζερ και αδελφού του σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Τοποθέτηση που σημαίνει πολλά και τίποτα...
Λεπτές ισορροπίες στην υπόθεση και αργά βήματα
Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα μιλάμε για ΤΗΝ μεταγραφή. Όμως, με τα αν δεν γίνονται μεταγραφές. Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που είναι τα εξής:
Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής πως αν...πέσει το ρευστό κάμπτονται τα όποια εμπόδια! Ο παίκτης ανήκει στην Φλαμένγκο έως το 2014 με την δυνατότητα να επεκτείνει το συμβόλαιο του για άλλα τρία χρόνια, δηλαδή ως το 2017. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μαζί του χωρίς την συγκατάθεση της ομάδας από την χώρα του καφέ, γιατί θα υπάρξουν συνέπειες. Επίσημη κρούση δεν υπάρχει έως τώρα που μιλάμε. Λογικό !
Είναι πολλά τα λεφτά Ρόνι
Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες τα 30 εκ Ευρώ που απαιτούνται για την μεταγραφή του, θα καλυφθούν ως επί το πλείστον από χορηγούς . Για να κάνουμε λόγο για τελειωμένη μεταγραφή, θα πρέπει να πάνε 22 εκατομμύρια στην τσέπη του Ρόνι και 8 στην ομάδα του.
Υπάρχει, λοιπόν, ρευστό; Aν υπάρχει και διατεθεί δεδομένα ο Ροναλντίνιο μπορεί να ντυθεί στα πράσινα. Θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις. Το θέμα θεωρητικά είναι ανοικτό. Μπορεί να φαντάζει όνειρο μακρινό αλλά κάτω από τις ανάλογες συνθήκες όλα γίνονται.
No money = όχι μετοχές, όχι Ρόνι
Από την άλλη, επίσης, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός - ακόμη - δεν έχει αλλάξει χέρια. Είναι πολύ πιθανόν αυτό να συμβεί σχετικά γρήγορα. Ο οικονομικός έλεγχος - έστω και με ενδεχόμενη καθυστέρηση, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Αναμένονται φυσικά οι υπογραφές μεταβίβασης και τα χρήματα μαζί με την ταυτόχρονη διάθεση των μετοχών. Ακόμη περιμένουμε και την σχετική αλλαγή του νόμου. Θα περάσει ως διάταξη σε κάποιο νομοσχέδιο.
Τι σημαίνει αυτό... Επίσημα το τριφύλλι δεν ανήκει ως ΠΑΕ ακόμη στον πρίγκιπα Σουλτάν. Κατά συνέπεια δεν μπορεί χρονικά και λογικά να γίνει προσέγγιση στην Φλαμένγκο. Παρά μόνο να υπάρξουν μέσω μάνατζερ, κάποιες διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Διάθεση, πάντως, για την έλευση ενός ονόματος που θα γκρεμίσει τα τείχει... υπάρχει στην πλευρά του πρίγκιπα, που ενδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει στη χώρα μας. Γεγονός που θα διευκολύνει τα πράγματα. Αν θα γίνει τελικά το μπαμ θα το δούμε!
Όλα ανοιχτά
Ο Βλάσσης Τσάκας όπως παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς, έχει ήδη κάνει κρούση στην πλευρά του παίκτη δις. Μίλησε με μάνατζερ, ΝΑΙ. Δεν ανέφερε πουθενά στις δηλώσεις του την Φλαμένγκο και πως θα μπορούσε άλλωστε...Αφού δεν έχει γίνει ακόμη επαφή. Μαεστρικά κάλυψε το θέμα ως τώρα για το βγάλει ό ίδιος στον αφρό.
Οι τόνοι, πάντως, πρέπει να χαμηλώσουν. Ο Ρόνι μπορεί και θέλει υπό προϋποθέσεις να έρθει στον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του τριφυλλιού μπορούν να ονειρεύονται και ο κ. Τσάκας μαζί τον πρίγκιπα μπορεί να τους τρελαίνουν μέσω υποσχέσεων... Μην το αποκλείσετε, μην το δέσετε κιόλας. Κυρίες και κύριοι, το σήριαλ "ΡΟΝΙ", μόλις αρχίζει...
Ο Φερέιρα
Πριν από λίγες μέρες ο Βλάσης Τσάκας είχε υποστηρίξει πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα αναλάβει εν λευκώ την ομάδα και πως τόσο ο πρίγκιπας όσο και ο ίδιος θα κάνουν ότι τους πει ο Πορτογάλος τεχνικός. Η συγκεκριμένη μεταγραφή όμως θα είναι ένα δώρο του Σουλτάν Αλ Σαούντ για την ομάδα και τον 65χρονο προπονητή και φυσικά είναι λογικό ότι κάθε προπονητής θα ήθελε τον Ροναλντίνιο στην ομάδα του. Όπως επίσης είναι σίγουρο πως και ο Φερέιρα γνωρίζει καλά πως μια τέτοια μεταγραφή θα έκανε καλό στον Παναθηναϊκό εντός και εκτός γηπέδων. 
prasina nea


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa