Υπ. Παιδείας: Καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε τμήματα τσιγγανόπαιδων


Καταγγελία για τις θέσεις στα τμήματα τσιγγανόπαιδων, οι οποίες μετά 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν κενές, εξέδωσαν οι ""Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί της Απέναντι Όχθης", του συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι επίτηδες το Υπουργείο αφήνει κενά στα τμήματα τσιγγανόπαιδων- καταργώντας στην πράξη τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις δασκάλων σε τρία σχολεία της Αν.Αττικής σημειώνοντας παράλληλα ότι τα προβλήματα στη μάθηση των μαθητών (16ο δ.σχ 172 μαθητές-121 Ρομά, 3ο δ.σχ.268 μαθητές- 40 Ρομά, 70 δ.σχ. 295 μαθητές- 14 Ρομά) κάθε μέρα που περνά γίνονται μεγαλύτερα.


«Η  μη κάλυψη των κενών οφείλεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας και στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζει. Η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης –Ε.Ε. –ΔΝΤ  και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της εκπαίδευσης, επιχειρεί να επιβάλει ένα «νέου τύπου» σχολείο ( στην πραγματικότητα βαθιά αναχρονιστικό και αντιδραστικό). Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο,χειραγωγούμενου, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που θα λειτουργεί σαν επιχείρηση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Το σημερινό σχολείο των ελάχιστων διορισμών, χωρίς βιβλία για τους μαθητές, χωρίς χρήματα ούτε για πετρέλαιο, ένα σχολείο που θα αφορά μόνο όσους θα έχουν να πληρώσουν για τη γνώση-κατάρτιση- εμπόρευμα, δεν έχει καθόλου χώρο για ευαισθησίες σχετικά με όσους μαθητές παρουσιάζουν δυσκολίες στη μάθηση, για τα παιδιά των «πίσω θρανίων» δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί ασκώντας παράλληλα κριτική στην στάση της δ/ντριας Π.Ε. Αν. Αττικής κ. Ξυθάλη στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη διευθύντρια «αρνείται να εμφανίσει τα κενά σε αυτά τα σχολεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα δηλώσουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές κατά τη διαδικασία της τοποθέτησής τους. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης της 3ης φάσης αναπληρωτών: 2 συνάδελφοι αναπληρώτριες δήλωσαν πρώτη επιλογή τοποθέτησής τους το 16ο δ. σχ. Αχαρνών, γνωρίζοντας το κενό αν και αυτό επίσημα δεν εμφανίζεται, έχοντας την παιδαγωγική ευαισθησία να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά. Το ΠΥΣΠΕ τις τοποθέτησε σε άλλα σχολεία και στη συνέχεια απέρριψε και τις ενστάσεις που αυτές υπέβαλαν. Η στάση αυτή της διοίκησης δεν άλλαξε ούτε μετά από την καταγγελία του συλλόγου των εκπαιδευτικών, ούτε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 16ου δ. σχ. ( μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου) στο 1ο Γρ. Π.Ε. στο Μενίδι , ούτε όταν αυτό το ζήτημα τέθηκε – μεταξύ άλλων- στην κα Ξυθάλη σε παράσταση διαμαρτυρίας των τριων συλλόγων Αν. Αττικής στη Διεύθυνση. Εκεί η κα δ/ντρια εκπαίδευσης μάς ανακοίνωσε και τις προθέσεις του Υπουργείου: η πλήρωση των κενών σε αυτές τις οργανικές θέσεις θα γίνεται στο ( αόριστο χρονικά) μέλλον από προγράμματα ΕΣΠΑ!!!!!»
Οι εκπαιδευτικοί   απαιτούν "την άμεση κάλυψη των κενών στα τρία σχολεία – και όλων των κενών σε σχολεία και νηπιαγωγεία – με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών επισημαίνοντας ότι ο αγώνας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών επιλογών, ο αγώνας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός αν δεν είναι ενταγμένος στον αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας, στον αγώνα του λαού για ανατροπή της κυβέρνησης  ( με όποιο προσωπείο, είτε το χθεσινό είτε το σημερινό  της τριμερούς «της  εθνικής σωτηρίας») αλλά και την ανατροπή όποιου επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής των μνημονίων, της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και όλων των πολιτικών εκφραστών και μηχανισμών του κεφαλαίου."Κ

  Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Α. Καλιακάτσου-νηπ/γός- 210.8251217-6948504237    -               
Α. Καρακάση-νηπ/γός- 210.6220008-697.3298255            
Γ. Μαρκάκης-δάσκαλος- 210.8016168- 6946389589
Μ. Μουστάκας-δάσκαλος- 210.6211145-694.7947117                
Κ. Ψυχογιοπούλου-νηπ/γός-229.5023123-699.5023123
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa