Τσίπρας: Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ


 Τσίπρας: Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλες τις συνιστώσες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να να τεθούν «σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας», καθώς εκτιμά ότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας, αυτή θα είναι βραχύβια. Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η Αριστερά πρέπει να κινηθεί ενωτικά, προκειμένου να αναδειχθεί o λαϊκός παράγοντας καταλύτης των εξελίξεων.
"Πρέπει να συνεχίσουμε παλεύοντας για την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, που αποτελεί κρίσιμο όρο για να προχωρήσει η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων", πρόσθεσε.
Υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ξένοι φοβούνται το ενδεχόμενο ανατροπής της παρούσας κατάστασης, μέσα από την εκλογική διαδικάσία.
Σχολιάζοντας τα βήματα προσέγγισης των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για την αλλαγή στάσης υπογραμμίζοντας ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχθηκε για τα επόμενα δέκα χρόνια ότι πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Ράιχενμπαχ».
Όσον αφορά στο σενάριο κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκτίμησε ότι θα είναι πιο αυταρχική από τη σημερινή και συμπλήρωσε πως "μας κουνάνε το δάχτυλο οι στυλοβάτες του διεφθαρμένου συστήματος και οι νοσταλγοί του Μεταξά".
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αποδέχθηκε πρόταση του Μανώλη Γλέζου να συγκροτηθεί προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής και πρότεινε να τεθεί επικεφαλής ο ίδιος ο Μ. Γλέζος.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa