Απίστευτο! Αμερικανός στρατιώτης σκότωνε Αφγανούς “για πλάκα”

AFGANISTAN Απίστευτο! Αμερικανός στρατιώτης σκότωνε Αφγανούς για πλάκαΣε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από στρατοδικείο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον ο επικεφαλής μιας ομάδας αμερικανών στρατιωτών…

που κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν το 2010 τρεις αφγανούς αμάχους.
Ο 26χρονος λοχίας Κάλβιν Γκιμπς παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έκοβε τα δάχτυλα των θυμάτων του και τα κρατούσε ως πολεμικά τρόπαια, έτσι, για… πλάκα.
Ο 26χρονος λοχίας κρίθηκε ένοχος συνολικά 15 κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τρεις για ισάριθμους φόνους εκ προμελέτης. Το πενταμελές στρατοδικείο είχε διαβουλεύσεις επί πέντε ώρες πριν τον κρίνει ένοχο και ανακοινώσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, που ήταν η ανώτερη που μπορούσε να του επιβληθεί (αφού στην συγκεκριμένη πολιτεία δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή).
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκιμπς ήταν επικεφαλής μιας ομάδας πέντε στρατιωτών που, για να διασκεδάσουν, εκτέλεσαν Αφγανούς αμάχους στις αρχές του 2010 στην επαρχία Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, φροντίζοντας να τοποθετήσουν όπλα στα πτώματα ώστε να εμφανίσουν τους φόνους ως νόμιμη άμυνα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η ομάδα των αμερικανών στρατιωτών βρισκόταν «εκτός ελέγχου», κάπνιζαν χασίς, ενώ έδειραν στρατιώτη που τους κατήγγειλε για χρήση ναρκωτικών.
Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του δικαστηρίου στη στρατιωτική βάση Λιούις Μακόρντ, στο νότιο Σιάτλ, ο Γκιμπς θα έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει πρώτα στην φυλακή 10 χρόνια από την ποινή του. Βλέπετε και στην Αμερική όταν λεν ισόβια δεν εννοούν πάντοτε ισόβια…
Star


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa