Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ στο Ευρωμπάσκετ: Θετικά τα δείγματα Ισπανού και Σκοπιανού

 Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ στο Ευρωμπάσκετ: Θετικά τα δείγματα Ισπανού και Σκοπιανού
Ένα μέγα σκάνδαλο έρχεται να πλήξει το γόητρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η FIBA και η λιθουανική ομοσπονδία καλοθοσφαίρισης, διοργανώτριες του Ευρωμπάσκετ 2011, ενημέρωσαν πως δύο παίκτες βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα της εθνικής Ισπανίας και ένας της ΠΓΔΜ, των δύο ομάδων που έκλεψαν τις εντυπώσεις στα γήπεδα της Λιθουανίας. Τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά μόλις εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα τους, σε δέκα περίπου μέρες.
Εφόσον και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό (σύμφωνα με τα στοιχεία της WADA αυτό συμβαίνει στο 97% των περιπτώσεων) οι δύο παίκτες θα κινδυνεύουν με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και για δύο χρόνια. Οι εθνικές τους ομάδες δεν θα τιμωρηθούν, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί και η καταπληκτική ΠΓΔΜ, τέταρτη στη διοργάνωση, χάνουν ασφαλώς σε γόητρο.
Πρόκειται ασφαλώς για το πιο "πληγωμένο" Ευρωμπάσκετ της ιστορίας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα επηρεασμού των διαιτητών ο Σταύρος Ελληνιάδης (ο οποίος δεν έχει θεσμικό ρόλο στην ΕΟΚ) και ο Μαυροβούνιος ρέφερι Ζόραν Σουτούλοβιτς.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa