Η κυβέρνηση αφαιρεί την άδεια λειτουργίας του ALTER;


Οι πληροφορίες, που φθάνουν στο planet-greece με καταιγιστικό ρυθμό, αναφέρουν ότι το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER είναι πλέον αποφασισμένο από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και από τον ίδιο τον...
Γιώργο Παπανδρέου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και η φυλάκιση όλων όσοι μετείχαν στο μετοχικό σχήμα. Στόχος τους είναι κυρίως οι Γιαννίκος και Κουρής. Πιστεύουν ότι αυτοί οι δύο έπαιξαν άσχημο πολιτικό παιχνίδι, στα όρια του εκβιασμού, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Συν το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ξεχνάει τις προσωπικές αλλά και οικογενειακές επιθέσεις του Κεφαλονίτη, Γιώργου Κουρή, μέσω του ALTER, του Kontra αλλά και της Αυριανής.

Σύμφωνα με τον νόμο Ρουσόπουλου, χρήση του οποίου απ' ότι φαίνεται θα κάνει ο Ευ. Βενιζέλος, όταν ένα κανάλι εχει οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το δημόσιο (που συνιστά δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα) το υπουργείο Οικονομικών έχει το δικαίωμα να εκφράσει αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την ανάκληση αδείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κώστας Γιαννίκος οφείλει 1,2 εκατ. ευρώ. Όμως ερώτημα παραμένει η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, συνεπώς και οι Διωκτικές Αρχές, με τον Γιώργο Κουρή.

Αυτοί, όμως, που θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις παραπάνω εξελίξεις, είναι οι περίπου 700 εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν σχεδόν 9 μήνες και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν εξ ολοκλήρου τα δεδουλευμένα τους αλλά και την όποια ελπίδα για αποζημίωση. 


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa