«Καπέλο» 2,40 στα διόδια από τον Απρίλιο στην Εγνατία

Με αυξήσεις απαντά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις διαμαρτυρίες για τα διόδια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στους ελληνικούς οδικούς άξονες, καθώς τον προσεχή Απρίλιο θα ανατιμηθούν με το αντίτιμο διέλευσης να διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από τα 2 ευρώ που είναι τώρα.
Η απόφαση υπεγράφη από το Γιάννη Ραγκούση, λίγο πριν την αποχώρηση του από το εν λόγω υπουργείο, με τα έσοδα από τα διόδια να προορίζονται για την αποπληρωμή των δανείων της Εγνατίας συνολικού  ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ αλλά και  στην συντήρηση του οδικού δικτύου  που υπολογίζεται σε πάνω από 70 εκ. ευρώ ετησίως.
Το σχέδιο προβλέπει  τμηματική λειτουργία των διοδίων  και αναπροσαρμογή του κομίστρου  από τις 15 Απριλίου του 2012 (ανήμερα  του Πάσχα) ώστε για τα ΙΧ να ανέβει στα 2,40 (από 2 ευρώ), στα φορτηγά και  τα λεωφορεία στα 6 ευρώ (από 5 ευρώ σήμερα) και στα βαριά φορτηγά ( με τέσσερις άξονες και πάνω) 8,40 ευρώ (από 7 ευρώ).
Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός διοδίων στα Τύρια  Θεσπρωτίας και θα ακολουθήσει με το νέο χρόνο και νέος σταθμός  στο νομό Καβάλας ενώ σχεδιάζεται  και σταθμός στο Κλειδί όπου θα αντικαταστήσει τα έσοδα που σήμερα μοιράζεται η Εγνατία από τα Μάλγαρα.



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa