Κακουργηματική δίωξη για τον "ΤROLL" της zougla.gr



Βαρύτατη δίωξη, η οποία επισείει (τουλάχιστον) 10ετή ποινή κάθειρξης, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του 24χρονου Αντώνη Καραλή.

Στον 24χρονο, ο οποίος είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και γιος συνταξιούχου αστυνομικού, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου (κάτω των 15 ετών) διά του Διαδικτύου καθώς και για τα αδικήματα της απειλής κατ’ εξακολούθηση και εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση (πλημμελήματα).

Τα δύο τελευταία αφορούν στον οχετό ύβρεων που εκτόξευε καθημερινά εναντίον των ραδιοφωνικών παραγωγών -και όχι μόνο- του zougla radio.

Ο Αντώνης Καραλής παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει δικαιολογούν και την προσωρινή του κράτηση.

Το χρονικό της σύλληψης

Ξημερώματα Τρίτης. Δώδεκα άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Μανώλη Σφακιανάκη εισβάλλουν σε μία κατοικία στο Λαύριο. Είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της, ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες της zougla.gr σχετικά με τη σεξουαλικά απαράδεκτη συμπεριφορά ενός χρήστη του Διαδικτύου με τον κωδικό «TROLL», σε διάφορες μάλιστα εκδοχές με ονόματα - κωδικούς.







Ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης ήταν παρών στην έρευνα. Οι άνδρες της Δίωξης δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στην κατοχή του «TROLL» βρέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τόσο σκληρό, που οι έμπειροι αστυνομικοί αλλά και ο εισαγγελέας απέστρεφαν το βλέμμα τους. Μίλησαν για πολύ άρρωστα πράγματα που αντίκρισαν.

Στην κατοικία βρέθηκε και μία καραμπίνα, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο «TROLL» παρενοχλούσε καθημερινά μέσω του chat του zougla radio. Χυδαιότητες, βαρβαρότητες, σεξισμός, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του υπευθύνου της zougla.gr αλλά και των συνεργατών του.

Η διαδικτυακή συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου ήταν πραγματικά αχαρακτήριστη. Παρενοχλούσε συστηματικά κυρίως τις γυναίκες δημοσιογράφους που εμφανίζονταν στο zougla radio, με ασύλληπτες χυδαιότητες.

Πατήστε εδώ για να δείτε ενδεικτικές φράσεις τις οποίες χρησιμοποιούσε στο zougla radio o Αντώνης Καραλής

Μετά τις καταγγελίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού έλαβε εντολή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, άρχισε να ερευνά την υπόθεση. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του «TROLL» οδηγούσαν στο Λαύριο. Είτε σε ένα internet café, με το οποίο διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις (είναι τεχνικός υπολογιστών), είτε στην ίδια του την κατοικία. Το internet café επί της οδού Μ. Μητροπούλου 15 ανήκει στον Πλακουδάκη Θόδωρο.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν τον «TROLL», ο οποίος ονομάζεται Αντώνης Καραλής. Είναι νεαρότατος, μόλις 24 ετών, και γιος συνταξιούχου αστυνομικού. Νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Κατηγορείται -πέραν του άθλιου υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοικία του σε ψηφιακή μορφή- και για απειλές κατά προσώπων ακόμη και για απειλές κατά ζωής.

Η δικογραφία θα είναι ογκώδης και η δουλειά των δικαστικών λειτουργών, ακόμη και των ειδικών, θα είναι δύσκολη, αφού δεν χωρά ο νους του ανθρώπου τέτοια άρρωστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ήταν φανερό από τον τρόπο με τον οποίο ο Αντώνης Καραλής, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, συμπεριφερόταν στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα εντός του chat του zougla radio πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Καθόλου καλά μάλιστα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, ξεπερνά πλέον και την καλπάζουσα φαντασία. Ο «TROLL» ζούσε στον κόσμο της παιδοφιλίας στην πιο ακραία μορφή της.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στη zougla.gr και έδωσε τις λεπτομέρειες της σύλληψης.


Ο «TROLL» και το Internet Cafe


Λαύριο, ώρα 20:00. Η τοπική κοινωνία είναι μουδιασμένη από τη σύλληψη του 24χρονου Αντώνη Καραλή. Στην οδό Μητροπούλου, στη γειτονιά όπου βρίσκεται το internet café στο οποίο εργαζόταν ο νεαρός τεχνικός τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος μιλάει για τον συλληφθέντα και παράλληλα δεν λέει τίποτα. Κάθε κουβέντα σταματά όταν η συζήτηση φτάνει στο υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στο σπίτι του «TROLL» και κατασχέθηκε από τους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Το internet café, στο οποίο περνούσε αρκετές ώρες της ημέρα του, στεγάζεται στον πρώτο όροφο ενός διώροφου κτηρίου. Ανεβαίνουμε τις σκάλες. Χώρος ανακαινισμένος, με περίπου 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Χωρίζεται σε δύο αίθουσες. Σχεδόν παντού, παιδιά.

Στο μπαρ, σε ένα σκαμπό, κάθεται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Γνωρίζει καλά τον 24χρονο τεχνικό, με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια. Μιλάει στο τηλέφωνο. Η συζήτηση για τον συνεργάτη του. Το τηλέφωνο κλείνει, απευθύνεται σε εμάς. Αδυνατεί να πιστέψει ότι στο σπίτι του τεχνικού του βρέθηκαν τόσοι σκληροί δίσκοι με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Ήξερα ότι στο σπίτι του, σε σκληρούς δίσκους είχε αποθηκευμένα τα παιχνίδια που κατά καιρούς ''φόρτωνε'' στους υπολογιστές. Παιχνίδια που ζητούσαν τα παιδιά. Δεν μπορώ, όμως, να πιστέψω ότι είχε αυτό το παράνομο υλικό και μάλιστα σε τόσους πολλούς σκληρούς δίσκους».

O επαγγελματικός του κύκλος, αλλά και θαμώνες του internet café γνώριζαν ότι συνήθιζε να «TROLLάρει» στο chat του ραδιοφώνου της zougla.gr. Καμάρωνε.

«Είχε βρει το site ευάλωτο και πείραζε τον κόσμο. Πίστευε ότι είναι τόσο ''Χακεράς'' που δεν θα τον έπιανε κανένας. Πολλές φορές το έκανε και σε πελάτες μου. Του έλεγα να μην το κάνει, γιατί θα μπορούσε κάποιος να εκνευριστεί».

Για το περιεχόμενο του «πειράγματος», τις χυδαιότητες, τις βαρβαρότητες, τον σεξισμό, τις απειλές κατά της ζωής του υπευθύνου της zougla.gr αλλά και των συνεργατών του, το περιβάλλον της εργασίας του, δηλώνει ότι δεν γνώριζε κάτι.

Για τις ανώμαλες σεξουαλικές προτιμήσεις που μαρτυρούν τα ευρήματα στο σπίτι του… σιγή.

«Δεν είχε δώσει αφορμή για περίεργες σκέψεις» μας εξηγούν οι κάτοικοι της οδού Μητροπούλου, προσπαθώντας να αποφύγουν την «αδιάκριτη» ματιά του δημοσιογράφου και προσθέτουν «…πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φτάνει στην πόρτα του. Είχε καταφέρει να έχει την ταινία της Τζούλιας Αλεξανδράτου, αρκετό καιρό πριν κυκλοφορήσει. Και τότε οι αστυνομικοί είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του».


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa