Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ SPORT-FM


ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Σκληρή καταγγελία από το δημοσιογράφο Δ. Μαλισιώβα κατά του ραδιοφωνικού σταθμού Sport-fm περιέχει η επιστολή που έστειλε ο γνωστός δημοσιογράφος προς το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών. Ακολουθεί ολόκληρη η...
επιστολή :
Συνάδελφοι και συναδέλφισες
Με την παρούσα επιστολή ζητώ από εσάς να επιληφθείτε στη συνεδρίαση του Δοικητικού Συμβουλίου, επί της καταγγελίας μου η οποία σχετίζεται με τη συμπεριφορά της εργοδοσίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΠΟΡ ΦΜ πρός το πρόσωπό μου.
Εργαζόμουν ως εξωτερικός συντάκτης απο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σταθμού το 1996 και για 13 χρόνια,έως το 2009.Στην αρχή με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών αμειβόμενος, με ποσό πάντα χαμηλότερο από την προβλεπόμενη συλλογική σύμβαση, και χωρίς ποτέ να λάβω δώρα,είτε επιδόματα. Κάλυπτα καθημερινά πέντε( 5) ρεπορτάζ με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με την εργοδοσία. Κάλυπτα ΕΠΟ ,Αθλητικό Παρασκήνιο σε μία δεκαεπενταετία που αναπτύχθηκε έντονα στο ποδόσφαιρο, Εθνικές ομάδες, Διαιτησία, Αθλητική Δικαιοσύνη, ΟΠΑΠ, και Βουλή για τα Νομοσχέδια για τον αθλητισμό.
Επίσης μετέδιδα όλα τα παιχνίδια πλην εξαιρέσεων της Εθνικής ομάδας στο εξωτερικό, με αποστολή από τον ΣΠΟΡ ΦΜ. Κληρώσεις ενόψει Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος, εικοσαήμερη παραμονή στο εξωτερικό για τα τελικά του EYRO, κάλυψη Κονφεντερέινσον Καπ στη Γερμανία ,επταήμερη αποστολή στην Αυστραλία, επταήμερη στη Σαουδική Αραβία, δεκαπενθήμερη αποστολή στη Ρουμανία μερικές από τις πολυήμερες αποστολές, ενώ σχεδόν 80 είναι συνολικά οι αποστολές στο εξωτερικό, ώστε να μεταδώσω τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.,που είναι η δυσκολότερη περιγραφή ,αφού αφορά όλους τούς Έλληνες.
Εντός της χώρας υπάρχουν αρκετές αποστολές στην περιφέρεια για κάλυψη θεμάτων, όπως αγώνες Εθνικών ομάδων,Γενικές Συνελεύσεις φορέων του ποδοσφαίρου,είτε άλλες εκδηλώσεις ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνω πως οι συνθήκες μετάδοσης δεν ήταν οι κατάλληλες ,αφού ο σταθμός μη θέλοντας να πληρώσει δικαιώματα μετάδοσης στους φορείς του εξωτερικού αναγκαζόμουν να περιγράφω επί δύο ώρες από το κινητό μου τηλέφωνο με ορατό τον κίνδυνο από την πολύωρη χρησιμοποίηση του κινητού,και την ραδιενέργεια που εκπέμπεται. Υπήρχαν δε περιπτώσεις που αναγκάστηκα να βρεθώ ανάμεσα σε φιλάθλους μεταδίδοντας αγώνες,για να μη γίνομαι αντιληπτός από τούς ιθύνοντες του αγώνα. Γενικά οι συνθήκες ποτέ δεν υπήρξαν κατάλληλες για έναν επαγγελματία δημοσιογράφο,τη στιγμή που ό σταθμός διαφήμιζε το έργο μου,ενώ στην αγορά ήταν ο πρώτος σε ακροαματικότητα με πολλά έσοδα από τη διαφήμιση. Στην περίπτωση διαμαρτυρίας μου ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα επακολουθούσε. Αυτό σίγουρα ήταν λάθος μου,δηλαδή η μη επιμονή μου για σωστές συνθήκες εργασίας. Το θέμα είναι ποιος σε προστατεύει κατόπιν της όποιας διαμαρτυρίας ή καταγγελίας...
Ως εξωτερικός συντάκτης στην Αθήνα κάλυπτα όλες τις συνεντεύξεις,και γενικά το ρεπορτάζ κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα και μιλώντας στο τηλέφωνο χιλιάδες ώρες , για να βγάλω πρωτογενές ρεπορτάζ το οποίο μετέδιδα λάιβ στο Σταθμό με αποτέλεσμα το κοινό να εκτιμήσει διαχρονικά την αμεροληψία και εγκυρότητα μου. Προφανώς το ίδιο έπραττε και ή Διοίκηση κάτι ,όμως που λησμονούσε κάθε 1η του μηνός. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου στους μετόχους πάντα λάμβανα υποσχέσεις και μεγάλα λόγια Προς το τέλος του καλοκαιριού του 2009, ενώ ενημέρωσα πως η σύζυγός μου ανέμενε τη γέννηση τριδύμων κοριτσιών ,αντ αυτού έμαθα για την απόλυσή μου ,κάτι που μου δημιούργησε θυμό και αγανάκτηση.
Αναγκάστηκα να προσφύγω στην τακτική δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή ζητώντας τα χρήματα που απορρέουν από τη διαφορά όσων έλαβα μα αυτά που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση,αφού οι υποσχέσεις δεν πήραν ποτέ σάρκα και οστά. Μετά την πρώτη αναβολή που ζήτησε η αντίδικος πλευρά του ΣΠΟΡΦΜ, ενώ ταυτόχρονα μέσω του δικηγόρου της γνωστοποίησε τη πρόθεσή της εργοδοσίας να καλύψει ένα ποσό της αποζημίωσης γεγονός που έμεινε στα λόγια. Εν τέλει ή αγωγή μου εκδικάστηκε στις 23Σεπτεμβρίου.
Μάρτυρας υπέρ εμού προσήλθε στο Πρωτοδικείο επαγγελματίας δημοσιογράφος, ενώ επίσης προσήλθαν υπέρ εμού άλλοι τρεις επαγγελματίες δημοσιογράφοι καταθέτοντας ενόρκως ,ενώ ό ΣΠΟΡΦΜ εμφάνισε τον ....κούριερ του ομίλου .!!Αυτός ο μάρτυρας κλήθηκε να κρίνει την εγκυρότητα και ποιότητα ενός επαγγελματία δημοσιογράφου επί δεκατρία χρόνια με εκατοντάδες αποκλειστικές ειδήσεις,και συνεντεύξεις κάτι που όλη η δημοσιογραφική κοινότητα γνωρίζει και αποδέχεται. Ακόμη και ή Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν έκρυψε την απορία της για την ειδικότητα του βασικού μάρτυρα που επέλεξε ή πλευρά της εργοδοσίας...
Πέντε ημέρες μετά την εκδίκαση, ενώ η νομική πρακτική επιτάσσει οι ένορκες καταθέσεις, να προηγούνται της εκδίκασης , ο ΣΠΟΡ ΦΜ παρουσίασε τρεις ένορκες καταθέσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων -μελών της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι παραβίασαν το αρθρο 6 του Κώδικα Δεοντολογίας,μα κυρίως τον κώδικα ηθικής. Με ασύστολα ψεύδη,αναλήθειες ,και ανακρίβειες,με συκοφάντησαν,προσβάλλοντας την προσωπικότητά,και την επαγγελματική μου αξία και παρουσία στο χώρο επι είκοσι έτη .Θα αποδείξω με ατράνταχτα στοιχεία ,μαρτυρίες και ντοκουμέντα, στον κατάλληλο χρόνο και θα αποκαλύψω την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική κίνηση των "τριών συναδέλφων" να μηδενίσουν το τεράστιο έργο που παρήγαγα, λειτουργώντας προφανώς υπό τις εντολές της Διοίκησης, αφού κατά την εκδίκαση της 23ης Σεπτεμβρίου κατέπεσαν όλα τα ψευδή επιχειρήματα τους και ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τη δικαίωσή μου.
Ζητώ να συζητήσετε την καταγγελία μου, άμεσα ώστε να γίνει γνωστό σε όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια ο τρόπος λειτουργίας του πρώτου αθλητικού σταθμού της χώρας,όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται και διαφημίζουν. Διότι για να γίνει "πρώτος" και να διαφημίζεται, ενώ ταυτόχρονα λάμβανε μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας εργαστήκαμε επι πολλά χρόνια πολύ σκληρά δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί.
ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επίσης ζητώ από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να επιληφθεί της καταγγελίας μου,που περιλαμβάνει τα εξής μέλη,τα οποία κατέθεσαν ενόρκως κατά εμού παραβιάζοντας το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ,ενώ με τις ψευδείς αναφορές τους με προσέβαλλαν και με κατασυκοφάντησαν,παραβιάζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ,που ορίζει το Καταστατικό μας.
1ΜΠΑΛΙΚΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Παναγιώτη
2 ΤΑΜΠΑΚΟ ΣΩΤΗΡΙΟ του Παύλου
3 ΛΕΑΝΗ ΜΙΧΑΗΛ του Δημητρίου.
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κατά των τριών "συναδέλφων", θα προσφύγω και στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της ψευδορκίας,και συκοφαντικής δυσφήμισης. Σε μια δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους με τις εργοδοσίες να καταπατούν όλα τα δικαιώματά μας , συμπεριφορές της εργοδοσίας σαν του ΣΠΟΡ ΦΜ και των τριών "συναδέλφων" του ΣΠΟΡ ΦΜ πρέπει να στηλιτεύονται και ουσιαστικά να τιμωρούνται παραδειγματικά,ώστε να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες.
Αναρωτιέμαι δε , πως όταν οι εργαζόμενοι υποκύπτουν στίς όποιες πιθανές πιέσεις της εργοδοσίας φτάνοντας στο σημείο να στρέφονται κατά συναδέλφων καταθέτοντας ενόρκως ψευδή γεγονότα,τότε με ποιόν τρόπο θα ασκήσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα?
Παρακαλώ θερμά ,όπως λάβει αριθμό πρωτοκόλλου η καταγγελία μου.
Με εκτίμηση
ΜΑΛΙΣΙΩΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa