ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ RENA


Συνελήφθη ο καπετάνιος του δεξαμενόπλοιου Rena, το οποίο προσάραξε την περασμένη Τετάρτη σε ύφαλο ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Ζηλανδίας, από το οποίο σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου. Πρόκειται για έναν...
44χρονο από τις Φιλιππίνες, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 7.800 ευρώ ή φυλάκιση ενός έτους. Κατηγορείται για «χειρισμό σκάφους με τρόπο που προκάλεσε άσκοπο κίνδυνο ή ρίσκο» και οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν έκαναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του.

Η διαρροή πετρελαίου από το σκάφος έχει προκαλέσει τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι στο δεξαμενόπλοιο υπάρχουν ρωγμές και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πλοίο να σπάσει.

Περίπου 350 τόνοι πετρελαίου έχουν χυθεί στη θάλασσα με το πετρέλαιο να έχει φτάσει στις ακτές. Έχει μολυνθεί ο κόλπος της Αφθονίας, έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και βιότοπος για φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνους και θαλασσοπούλια.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa