Όχι σε μέτρα και απολύσεις ...Δείτε Live (video)



«Λoυκέτο» μπήκε στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, λόγω των ασφυκτικών μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, με τις προσταγές της τρόικα.



Με τα εισοδήματα των εργαζομένων, μισθωτών και συνταξιούχων, να μειώνονται δραματικά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο, να θέτει το εκβιαστικό δίλλημα «ή πληρώστε τα χαράτσια ή στάση πληρωμών», οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.



Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, καθηγητές, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως στην εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών.



Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι ρεπόρτερ της zougla.gr και του zougla radio θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και με απευθείας συνδέσεις θα παρακολουθήσετε όλες τις κινητοποιήσεις.

Ποιοι απεργούν

Στο πλαίσιο της απεργίας, δεν θα λειτουργήσουν ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εξωτερικοί φρουροί των καταστημάτων κράτησης όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και οι μετακινήσεις. Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το
Μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα κινηθούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6:00 το πρωί και από τις 00:00 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας της πανελλήνιας σιδηροδρομικής ομοσπονδίας.

Παράλληλα «νεκρώνει» για 24 ώρες ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.
ΠΑΤΗΣΤΕ PAUSE ΚΑΙ ΞΑΝΑ PLAY ΓΙΑ FULLSCREEN


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa