Κρητικό Cheesecake


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglvcxlf_Mhy2yfCHYjhlP0WSpcIJ8wD6_ugTio4baWLn3dbWiNAVuZFZQp243PMYipop2w4pCEjQlit6Ul2Pgf0P1tPC1YsFVMG7SeV-X3kqmpKtLsTLqJ5OsBF4OSE2KhwH6Stw18c00/s1600/100_1652.JPGΚαλοκαιρινό γλυκάκι, που θα το φτιάξετε εύκολα και θα το απολαύσετε όλοι με λαχτάρα


  

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για την βάση:
  • 360 γρ. παξιμάδι κρητικό τριμμένο στο μπλέντερ
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. άχνη
Υλικά για την κρέμα:
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
  • Αρκετό μέλι και κανέλα για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
  1. Αλέθουμε τα παξιμάδια. 
  2. Ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Το αδειάζουμε σ' ένα τσέρκι 24 εκ. Πιέζουμε πολύ καλά. 
  3. Ομοιογενοποιούμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι. 
  5. Γεμίζουμε πάνω από τη βάση με την κρέμα ανθότυρου. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 
  7. Όταν κρυώσει σερβίρουμε με πολύ μέλι και κανέλα..
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa