"Έξυπνο" χάπι βάλσαμο για το έντερο


Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα "έξυπνο" χάπι – όπλο, το οποίο αναλύει ολόκληρο το έντερο και το πως λειτουργεί, καθώς περνά μέσα από αυτό. Αυτό το χάπι προσφέρει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους

, με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες για το όργανο...


Οι δοκιμές έχουν γίνει ήδη σε ανθρώπους και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Από τη στιγμή που ο ασθενής καταπίνει την κάψουλα, αυτή ταξιδεύει μέσω του συστήματος και αναλύει λεπτομέρειες, όπως το πόσο γρήγορα κινούνται τα τρόφιμα στο παχύ έντερο, την οξύτητα, την πίεση και τη θερμοκρασία του.

Όλο αυτό το ταξίδι καταγράφεται από μίνι κάμερα και αναμεταδίδεται σε οθόνη. Το σημαντικό είναι ότι όσο επιδρά το χάπι, τόσο υπάρχει αναμετάδοση στην οθόνη! Οι επιστήμονες του βρετανικού ιδιωτικού Νοσοκομείου, Princess Grace, ελπίζουν σε μια ακριβέστερη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου. Πρόκειται για το πρώτο έξυπνο χάπι (SmartPill) που χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη. Αν και υπήρξαν και άλλες συσκευές που καταγράφανε τις εικόνες του εντέρου, αυτή είναι η πρώτη που αξιολογεί τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa