Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο κα)


apergia.jpg
Δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Κοινή εκτίμηση, πρόκειται για τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων δεκαετιών, πολλές από τις οποίες προχώρησαν σε μαχητικές παρεμβάσεις σε κυβερνητικά κτήρια.
Λάρισα
Στη Λάρισα ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις πριν λίγη ώρα. Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και άλλων συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ταχυδρομείου ενώ του Εργατικού κέντρου Λάρισας, του ΠΑΜΕ στη κεντρική πλατεία και των Αγανακτισμένων σε διαφορετικό σημείο της ίδιας πλατείας. Νωρίτερα το μπλοκ των ΟΤΑ ζήτησε από τις δύο συγκεντρώσεις να γίνει μία ενιαία πορεία στη πολή. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ κατευθύνθηκε με τους ΟΤΑ να προηγούνται στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και αφού οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αντέδρασαν τελικά έγιναν δύο διαφορετικές πορείες. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν για πάνω από 12000 διαδηλωτές.
Βόλος
Στο Βόλο έγιναν τρεις συγκεντρώσεις με πάνω από 10000 είναι οι διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης. Η Πορεία πέρασε από τα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατευθύνεται προς τη παραλία όπου και θα ολοκληρωθεί η διαδήλωση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και μολότωφ σε γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Καρτάλη και Ζήση. Η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, πνίγοντας όλη την πόλη.
Ιωάννινα
Στα Γιάννενα πάνω από 10.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές με τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων  να κατευθύνεται και να σταματά στη Νομάρχία προκειμένου να συνεχιστεί η απεργιακή συγκέντρωση. Οι Σύλλογοι Φοιτητών, εργατικές συλλογικότητες και εργαζόμενοι συνέχισαν τη πορεία στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν και αυτοί στο κτίριο της Νομαρχίας όπου ανέωσαν το ραντεβού για αύριο.
Καβάλα
Η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών είναι η συγκέντρωση στη πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας με τους διαδηλωτές να ξεπερνούν τις 5500.  Κατάληψη έχει γίνει στο Εργατικό κέντρο Καβάλας προκειμένου να γίνει κέντρο αγώνα για τις ημέρες των κινητοποιήσεων.
Δράμα
Μεγάλη συγκέντρωση που ξεπερνάει τους αριθμούς όλων των προηγούμενων δεκαετιών έγινε και στη κεντρική πλατεία της Δράμας. Στη κεντρική πλατεία είναι η συγκέντρωση του Ε.Κ.Δ ενώ σε άλλο σημείο της πλατείας η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Ηράκλειο - Χανιά
Τεράστιες ήταν οι πορείες και στις πόλεις της Κρήτης. Οι εκτιμήσεις για Ηράκλειο μιλάνει για 30.000 άτομα, χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε άμεσα. Στα Χανιά, στην ενιαία πορεία πρωτοβάθμιων, φοιτητών, Εργατικού Κέντρου και άλλων, συμμετείχαν 10.000 διαδηλωτές. Όλα σχεδόν τα καταστήματα ήταν κλειστά. Η πορεία κύλησε χωρίς επεισόδια και κατέληξε στην Περιφέρεια, με σκοπό την κατάληψή της. Αυτή ωστόσο είχε ήδη καταληφθεί από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa