Πουλημένη η Ελληνική ''ηλιοβιομηχανια''.


Μέχρι σήμερα, μόνο για ένα πράγμα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι σαν Έλληνες. Για τον ήλιο. Και αυτό γιατί μόνο στο Θεό δε χρωστάμε λεφτά (μάλλον).

Από σήμερα όμως και αυτό θα αλλάξει! Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ συζήτησε χθες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από το σχέδιο ‘’ΗΛΙΟΣ’’.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις άνω των 20 δις. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταικών σε δημόσια γη. Οι δύο πλευρές, ακούγεται, ότι μπορούν να συμφωνήσουν στο να προεισπράξει η Ελλάδα το έσοδα από την πώληση της ενέργειας προκειμένου να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος της κατά 20-30 δις. Το μερίδιο της Ελλάδας στη συνολική επένδυση ανέρχεται στο 30-50%.

Υπολογίζεται δε ότι σε μία 20ετία περίπου τα έσοδα θα είναι 80-100 δις. Το Ελληνικό χρέος κοντεύει να αγγίξει τα 400 δις. Με μία απλή διαίρεση μπορεί εύκολα να δει κανείς ότι τα έσοδα από τον ήλιο, είναι περίπου το ¼ του δημόσιου χρέους.

Τα νούμερα από μόνα τους, φανερώνουν μία εκ των λύσεων για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Οικονομική λύση, υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει όμως σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι η πολιτική βούληση. Η έλλειψη αυτής οδηγεί την Ελλάδα στην υλοποίηση του σχεδίου ρουμανοποίησης. Οδηγεί την ελληνική πολιτεία, στην εξόντωση του πληθυσμού για την ικανοποίηση του πειράματος της εκταταμένης λιτότητας.

Αυτή τη χρονική περίοδο, με την εξαγορά φυσικών μονοπωλίων σε τιμές εξευτελιστικές, δημιουργούνται οι νέοι εκατομμυριούχοι της επόμενης δεκαπενταετίας, είτε αυτοί είναι κράτη είτε ιδιώτες. Αυτό που θέλει η Ευρώπη δεν είναι να διασώσει την Ελλάδα, αλλά να την αφήσει να πεθάνει θεραπευμένη. Αν στόχος ήταν η  διάσωση της, θα μπορούσε κάλλιστα, να παρατείνει την αποπληρωμή του χρέους μία εικοσαετία. Με αυτό τον τρόπο, ότι χρήματα εξοικονομεί η Ελλάδα από όλων των ειδών τις περικοπές θα μπορούσε να τα επενδύσει για παράδειγμα στον πρόγραμμα ‘’ΗΛΙΟΣ’’ προκείμενου να κατέχει όχι το 50% αλλά το 80% ή ακόμη και το 100%. Αλλά φροντίσαμε να πουλήσουμε την ''ηλιοβιομηχανία μας, πριν καν την υλοποιήσουμε.

Έχουμε τη δυνατότητα, να γίνουμε η κύρια παραγωγός χώρα, ηλιακής ενέργειας. Δυστυχώς όμως η μαμά Ευρώπη διαφώνει. Και εμείς σαν γνήσια πρόβατα επί σφαγή… ακολουθούμε.

επιμέλεια: μπαρμπα-μπρίλιος
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa